Jeffrey Schipper en ds. M. Klaassen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 april 2022 door Jeffrey Schipper

PKN ervaart naweeën van kerkelijke aardbeving die Nashvilleverklaring veroorzaakte

Als Eva Jinek bereid is om een taxi naar de pastorie van dominee M. Klaassen in Arnemuiden te sturen, dan weet je hoe laat het is. In januari 2019 werd kerkelijk Nederland getroffen door een heuse aardbeving. De Nashvilleverklaring, ondertekend door ongeveer 200 orthodox-protestantse christenen, hield ons land een week lang in z’n greep. De felle bewoordingen van dominee Klaassen in de richting van zijn Protestantse Kerk in Nederland (PKN) de afgelopen tijd maken één ding duidelijk: de naweeën van die kerkelijke aardbeving worden nog altijd gevoeld.

Toen de veelbesproken Nashvilleverklaring op een chaotische manier ruim drie jaar geleden naar buiten kwam, werden de gevolgen op pijnlijke wijze zichtbaar. Ondertekenaars van de verklaring namen al snel afstand van de inhoud omdat het nooit de bedoeling was geweest dat de namen van de ondertekenaars openbaar zouden worden gemaakt. Eén ding is zeker: niemand van de hoofdrolspelers die bij de Nashvilleverklaring betrokken was, had met een nationale mediastorm rekening gehouden. Terwijl de telefoon onophoudelijk rinkelde, realiseerde dominee Klaassen uit Arnemuiden zich dat de Nashvillewerkgroep geen mediastrategie had. “Uiteindelijk is per e-mail als Nashvillewerkgroep besloten om mij als een soort mediawoordvoerder naar voren te schuiven. Op dat moment had ik niet de moed om ‘nee’ te zeggen.” In deel 4 van de CIP-reconstructie over de Nashvilleverklaring lees je meer over blunders en chaotische taferelen hieromtrent.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reconstructie Nashvilleverklaring
- Hoofdrolspelers Nashvilleverklaring blikken terug: "In christelijk Nederland mag de waarheid niet meer duidelijk gezegd worden"
- Dit ging er mis bij de chaotische en overhaaste publicatie van de Nashvilleverklaring
- Legden twee CGK-hoogleraren een bom onder de Nashvilleverklaring? Een reconstructie met de hoofdrolspelers
- Vorig jaar brak een mediastorm los vanwege de Nashvilleverklaring: dit waren de hoofdrolspelers
- Waarom bezorgde christenen de noodklok luidden met de Nashvilleverklaring
Meer over Reconstructie Nashvilleverklaring »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het zijn niet alleen de naweeën van de Nashville verklaring, het is een totale afbraak van het Bijbelse woord. Gods woord wordt naar eigen believen ingevuld in vele pkn gemeenten.

De hele genderidioterie is het werktuig van de satan.

Waar blijft ds. de Reuver? Is hij een bang vogeltje geworden of gaat hij mee met de verderfelijke invloed die de transgenderidioterie in de christelijke kerken gezaaid heeft? Vooral wortels heeft geschoten?

We kunnen nooit 2 heren dienen.

Het slappe verhaal over dat we iedereen moeten liefhebben slaat vervolg: