Willem de Vink
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 mei 2022 door Patrick Goede

Kunstenaar hoopt dat creatieve christenen tot bloei komen: "De kerk worstelt er al eeuwen mee"

“Als wat ik deed niet paste binnen de structuur van de kerk dan hoefde het niet meer.” Willem de Vink is al vijftig jaar bezig met tekenen, schrijven en preken. Hij is een echte maker en houdt van het creatieve proces. Volgens de kunstenaar heeft creativiteit in de kerk niet altijd de plaats en ruimte gekregen die het verdient. Met zijn boek ‘In het hoofd van de maker’ wil hij een inkijkje geven in wat er allemaal in zijn creatieve brein schuilgaat. Ook is hij door het boek heen aan het tekenen geslagen en dus staat het vol schitterende kunstwerken.

“Het boek is een soort erfenis van mijn ervaringen”, begint Willem zijn verhaal. “Eigenlijk is het ook een heel gek boek. Want ik heb dus helemaal niet aan het commerciële aspect ervan gedacht. Maar alles wat ik kwijt wilde over creativiteit heb ik erin gestopt. Ik hoop dat tekenaars, schrijvers en sprekers er iets aan hebben, maar het is niet zo dat het alleen voor hen geschreven is. Ik geloof dat iedereen creatief is namelijk.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Bestel hier het boek 'In het hoofd van de maker' van Willem de Vink!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Misschien moeten we gewoon weer eens Gods water over Gods akker laten lopen. Gewoon stoppen met oordelen, en beseffen dat iedereen die in onze kerk komt, op één of andere manier op zoek is naar het levende water wat Jezus ons aanbiedt.