Dr. Wim Dekker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

06 april 2022 door Jeffrey Schipper

Dr. Wim Dekker: "PKN legt te weinig theologische verantwoording af"

“In de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) verdragen we elkaar te gemakkelijk. We laten iedereen zijn mening. Ik denk niet dat dat goed is.” Dr. Wim Dekker is verbonden aan het grootste protestantse kerkgenootschap in Nederland. Binnen deze kerk luidde collegapredikant dr. M. Klaassen eerder deze week de noodklok. Met te ruime en progressieve opvattingen over huwelijk en seksualiteit plaatst de PKN zich volgens de hervormde predikant uit Arnemuiden ‘buiten de grenzen van Gods Woord en de grenzen van de ware kerk’. Als duider van de laatste ontwikkelingen zoomt Wim Dekker desgevraagd in op deze kwestie.

Via de kerkelijke weg diende Klaassen ernstig bezwaar in tegen de leer (een gravamen). Dit deed hij bij de classis Delta, een vergadering van een aantal protestantse kerken in zijn eigen regio. Vorige maand werd bekend dat dit bezwaar niet in behandeling wordt genomen. Dit kan alleen bij bezwaren tegen de belijdenisgeschriften van de PKN en dat zou nu niet het geval zijn. Over het afwijzen van zijn bezwaar, schrijft de predikant: ‘Het stelt mij teleur dat de kerk mijn fundamentele bezwaren zo gemakkelijk aan de kant schuift.’

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wim Dekker: “Het zegenen van transgenders kun je ook zien als een voortgaande ontwikkeling, die alles te maken heeft met een voortgaand belijden, het ontvangen van nieuwe Bijbelse inzichten òf met afdwaling”. Maar moet daarover nog gesproken worden? Het is toch volstrekt duidelijk dat het gaat om afdwaling?