Sara van Oordt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 maart 2022 door Jeffrey Schipper

Sara was bij de Oekraïense grens (en ziet Bijbelse profetieën in vervulling gaan)

‘Christenen voor Israël heeft al meer dan 2000 Joden geëvacueerd (sinds de oorlog in Oekraïne, red.). In deze dagen zien we de profetie uit Jeremia 31:8-9 in vervulling gaan!’, zo meldde Christenen voor Israël (CvI) vorige week. Sara van Oordt, hoofd media en communicatie bij stichting CvI, bracht onlangs een bezoek aan de Oekraïense grens. In de CIP Podcast gaat ze dieper in op het werk van CvI in Oekraïne, haar bezoek aan Joodse vluchtelingen in Moldavië en profetieën die ze naar eigen zeggen voor haar ogen in vervulling ziet gaan.

Sara was deze maand een paar dagen in Moldavië om haar team te helpen met de evacuatie van vluchtelingen uit de Joodse gemeenschappen, die Christenen voor Israël al 25 jaar helpt in Oekraïne. ‘We hebben geen idee wat onze bestemming is’, schreef ze eerder in dit reisverslag. ‘Moldavië wordt letterlijk overspoeld met vluchtelingen, er is geen plaats voor extra vluchtelingen. Maar elke dag komen er duizenden bij. Dit wordt een humanitaire catastrofe. Het proces van evacuatie, het controleren van documenten en het regelen van vluchten naar Israël duurt nu veel te lang. Mijn hart breekt voor ons team in Oekraïne die hun leven riskeren en voor de vluchtelingen die vrezen voor hun leven. We besluiten om onze zorgen voor onze Heer en Redder te brengen. Hij heeft alles in Zijn handen, Hij zegt: vrees niet, want Ik ben met jullie.’

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

CIP Podcast
- Gooit Nieuwsuur olie op het vuur met een eenzijdige reportage over de CGK?
- Ergernis van de week: Vermijdt Open Doors 'islam' en 'moslim'? - CIP Podcast
- Mozaiek verwelkomt vrouw van kleur als voorganger: goed nieuws? Andries Knevel antwoordt
- Moeten christenen afstand nemen van kerkleider Kirill? Andries Knevel antwoordt
- Andries Knevel stoort zich aan “suggestief” abortusdebat: “Stemmingmakerij”
Meer over CIP Podcast »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Voor Jeremia 31 staat Jeremia 30. En daarvoor staat Jeremia 29. Daar vinden we tot wie de profetie gesproken wordt, nl. tot de ballingen van de Babylonische ballingschap. Uit de context blijkt duidelijk dat de terugkeer waarover Jeremia 31 spreekt, die uit de ballingschap is. Je kunt zo'n tekst toch niet zomaar herinterpreteren en naar eigen inzicht toepassen op een situatie, die er in de verte op schijnt te lijken?
Vakanties
Hier adverteren?