Rudy Reijersen van Buuren-Gorter / Maria Bakuwel - Gereformeerd geheim
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

24 maart 2022 door Nienke Alblas

Rudy werd seksueel misbruikt (en dacht dat het haar eigen schuld was)

Net als de meeste tieners verdiende Rudy Reijersen van Buuren-Gorter wat bij door op te passen bij gezinnen uit de kerk. In één van die gezinnen kreeg ze te maken met seksueel misbruik. In Gereformeerd Geheim schrijft ze onder het pseudoniem Maria Bakuwel over deze periode in haar leven en de invloed die de gebeurtenissen uit haar jeugd later op haar hadden. "Het misbruik kwam zo geleidelijk tot stand dat ik niet meer weet waar het is begonnen", vertelt Rudy.

Toen Rudy 13 jaar oud was begon ze met haar eerste oppasbaantje bij die bewuste familie. Het begon met het "per ongeluk" aanraken van bepaalde lichaamsdelen, maar veranderde uiteindelijk in een manipulatieve seksuele relatie. In eerste instantie herkende Rudy het niet als seksueel misbruik. "De dader gaf mij het gevoel dat het mijn schuld was. Ik was op jonge leeftijd al een 'flinke meid om te zien', zoals je zou kunnen zeggen. Hij zei dat ik verleidelijk deed en daardoor dacht ik dat het mijn schuld was. Daar was ik mij helemaal niet van bewust. Ik werd beschermd opgegroeid in een gereformeerd gezin. We douchten altijd met gesloten deuren en over seksualiteit en je lichaam werd niet gesproken", aldus Rudy. 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Bestel Gereformeerd Geheim

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

T
Slachtoffers voelen zich vaak schuldig. Dat komt omdat het vaak de schijn van vrijwilligheid heeft. Maar het is helemaal niet vrijwillig. Vaak is het een soort fuik waar je in beland. Je kunt er wel dieper in komen te zitten, maar je kunt er niet uit. En aanvankelijk begint het heel onschuldig. En als je er nog niet echt diep in zit, beweert de dader al dat níemand je zal geloven. Als hiij/zij ook nog beweert dat God het wil en dat je naar de hel gaat als je niet doet wat die schurk wil, wordt het helemaal ellendig.
Vakanties
Hier adverteren?