Lenie Kap en Bram Jonkheer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 januari 2022 door Hendrina de Graaf

Gevaccineerde Bram en ongevaccineerde Lenie in gesprek: "Wij willen meegeven wat Jezus heeft geleerd"

Discussies over wel of niet vaccineren verscheurt families. Vrienden die vroeger onafscheidelijk waren, vermijden elkaar. Aan beide kanten wordt er pijn gevoeld, maar machteloosheid overheerst. Lenie Kap (58) - ongevaccineerd - en Bram Jonkheer (52) - gevaccineerd - zoeken de dialoog: “Wij willen anderen meegeven wat Jezus ons geleerd heeft.”

Over en weer gaat het er hard aan toe. “Het geduld met ongevaccineerden raakt in deze landen op”, zo kopte RTL vorige week. Oostenrijk stemde in met een vaccinatieplicht vanaf 1 februari en in Australië kun je als ongevaccineerde je baan verliezen.
Ook in de Nederlandse politiek wordt het er niet gezelliger op. Forum voor Democratie dreigde met tribunalen en schaarde in een nieuwsbrief de nieuwe ministers onder de noemer ‘onze tegenstander’. Een paar dagen eerder stond een aanhanger van 'Jezus Leeft', al leuzen schreeuwend, met een brandende fakkel voor het woonadres van Sigrid Kaag.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Hoe je het ook wendt of keert, 2G of 3G, het is een polariserende QR-maatregel. Moreel verwerpelijk en ook wetenschappelijk onzinnig. De inzet van christenen in de politiek om de huidige 3G-coronapas op korte termijn af te schaffen zou weleens een lakmoesproef kunnen zijn voor het vertrouwen. Want zoals Sjirk Kuijper van het ND op 14 oktober schreef over de vorige minister van volksgezondheid: “Door geen enkel uitzicht te bieden op het afschaffen van de vermaledijde coronacheck, voedt hij de verdenking dat hij burgers laat wennen aan een brede