Päivi Räsänen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 januari 2022 door Jeffrey Schipper

Finse christenpoliticus stond maandag 8,5 uur voor de rechter na delen 'homofobe' Bijbeltekst

Maar liefst 8,5 uur stond een christelijk parlementslid in Finland maandag voor de rechter. Päivi Räsänen wordt aanzet tot haat tegen homoseksuelen verweten nadat ze in het verleden op Twitter een citaat uit Romeinen 1:24-27 plaatste.

Naar de vrouw werd in 2019 een strafrechtelijk onderzoek gestart naar aanleiding van het citeren uit Romeinen 1. Hier staat geschreven dat God geen zondige verlangens legt in harten van mensen en dat we geen onreine seksuele relaties mogen aangaan met elkaar. In de begeleidende tekst uitte ze kritiek op de Evangelische Lutherse Kerk van Finland, waar zij lid van is, omdat deze officieel partner was van de Helsinki Pride 2019. Ze vroeg zich of hoe de Bijbel te vereenzelvigen is met het verheffen van de zonde. Eerder sprak ze zich al luid en duidelijk uit voor de christelijk-orthodoxe visie op huwelijk en seksualiteit.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Dat een homoseksueel niet anders kan dan naar zijn geaardheid handelen, dat is pas echt een belediging. En als aanklager bij zijn standpunt blijft, dan hebben pedofielen en necrofielen ook ruim baan.