Alain Verheij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 januari 2022 door Alain Verheij

Misbruikschandaal The Voice: het ligt niet aan die losbandige ongelovigen

Eens in de zoveel tijd trekt een aantal misbruikslachtoffers tegelijkertijd aan de bel, en komt er groot onrecht aan het licht. Dat is donderdag gebeurd, toen de YouTube-serie #BOOS openbaarde dat een aantal prominente personen binnen het tv-programma The Voice of Holland seksueel grensoverschrijdend gedrag had vertoond. Jonge vrouwen die aan het programma meededen in de hoop op een zangcarrière, zeggen dat ze betast, lastiggevallen en verkracht zijn door twee coaches, een regisseur en een bandleider. Het is een schokkende en woest makende uitzending.

Er zijn zoals altijd veel goede en veel slechte reacties te lezen op internet, maar van één type reactie wil ik iets zeggen. Er is een groep christenen die dit misbruikschandaal wijt aan de losse seksuele moraal die heerst rondom The Voice of Holland en in het hele Mediapark vol BN’ers. Dat is in meerdere opzichten een schadelijke misvatting.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Uiteraard speelt machtspositie hier een rol in en ja, dit gebeurd ook onder Christenen. Ik vind wel dat je de seksuele moraal en de seksualisering van de maatschappij erg uitvlakt. Seksuele normen (en nog meer:waarden) dragen zeker wel bij aan dit probleem, kom nou zeg. Daarnaast geloof en wil ik geloven dat de Heilige Geest christenen vormt, kneed en onderwijst. Dat ze eigenlijk wel meer dan een haar beter (horen te) zijn. Je mag mij naïef vinden. Rotte appels zitten er helaas altijd tussen.
Vakanties
Hier adverteren?