Maarten Dees
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 januari 2022 door Patrick Goede

Open Doors-directeur: "Wonderlijk dat er in Afghanistan überhaupt nog christenen zijn"

“We moeten echt niet denken dat de christenen die vervolgd worden alleen maar psalmen zingen en continu zitten te bidden. Het is echt keihard.” Maarten Dees is directeur van Open Doors en sprak met CIP.nl over de nieuwe Ranglijst Christenvervolging met een aantal opvallende stijgers. Ook vertelt de directeur bij welk land hij persoonlijk het meest betrokken is en waarom de ranglijst tóch goed nieuws bevat.

Afghanistan heeft de dubieuze eer om Noord-Korea van de eerste plek te stoten op de ranglijst met landen waar christenvervolging het hevigst is. Dees: “Ik denk dat Noord-Korea zo’n twintig jaar op de eerste plek gestaan heeft. Het is geen arbitraire beslissing, maar we doen ons onderzoek en op basis daarvan komt de ranglijst tot stand. Het is een bijzondere situatie omdat ook in Noord-Korea de ernst van de vervolging is toegenomen. Afghanistan steekt daar nu bovenuit maar stond al tien jaar op nummer 2. De situatie was daar al heel lang heel ernstig voor christenen. Maar na de machtsovername van de taliban en de invoering van de shariawetgeving in augustus 2021, is de situatie zeer grimmig. Grenzen zijn officieel gesloten. Er is geen enkele vrijheid meer.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Ranglijst Christenvervolging 2022
- Afghanistan nieuwe nummer 1 Ranglijst Christenvervolging
- Wat iedere christen zou moeten weten over de nieuwe Ranglijst Christenvervolging
- Kamervragen over ranglijst Open Doors: ChristenUnie neemt voortouw
Meer over Ranglijst Christenvervolging 2022 »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

T
Laten we blijven bidden voor onze vervolgde broeders en zusters. Dat Open Doors de vervolgde christenen kan blijven ondersteunen waar nodig. Laten we bidden voor nabestaanden die iemand aan de dood hebben verloren omdat diegene christen was. Dat vervolgers nog tot bekering komen.