Dilan Yesilgoz Zegerius
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 januari 2022 door Redactie

Nieuwe minister van Eredienst repte eerder over handhaving bij kerkdiensten

Afgelopen maandag is het nieuwe kabinet beëdigd. Dat betekent ook dat er een nieuwe minister van Eredienst is aangewezen. VVD’er Dilan Yesilgöz-Zegerius zal als kersverse minister van Justitie en Veiligheid het stokje van haar voorganger Ferd Grapperhaus overnemen. De VVD-minister repte eerder over handhaven bij grootschalige kerkdiensten tijdens de coronacrisis. Wie is deze nieuwe minister van Eredienst? 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Ik wist niet dat deze ministerspost bestond, maar om daar iemand op te zetten die "van huis uit atheïst" is, vind ik wel wat bijzonder. Ook het beeld, dat mensen naar de kerk gaan om "troost te ervaren".

Troost is een mooi "bijproduct", maar een Eredienst is toch in eerste instantie het moment waarop we specifiek gezamenlijk onze Schepper eren.

Die Schepper, Die in onze ogen zo reëel is als de stoel waar ik nu op zit.
V
Die post bestaat ook niet. Ze is minister van justitie en veiligheid. Erediensten vallen daar ook onder. Atheist zijn is je goed recht, en op deze post m.i. geen verschil makend. Wat wel erg is dat er bijna geen vakministers meer zijn. Deze mevrouw heeft geen flauwe notie justitie en gaat daar nu wel leiding aan geven. En zo is ons kabinet alleen maar bezig geweest met poppetjes eervolle plekjes toe wijzen zonder benodigde deskundigheid. Ernst Kuiper vervangt Hugo de Jonge. Dat is logica. Dijkgraaf op wetenschap ook. Verder zie ik geen logica.
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (16)