Jan-Jaap van Peperstraten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

11 januari 2022 door Jan-Jaap van Peperstraten

Door coronaregels dreigen steeds meer mensen weg te zinken (en ook ik vertoon slijtageplekken)

“Het gaat niet goed met mijn man”, zegt mevrouw Gerritsen. We kwamen elkaar tegen terwijl ik op Nieuwjaarsdag door één van de dorpen wandel die bij mijn parochie horen. We spraken elkaar zo even tussen alle lege vuurwerkdozen die op de stoep lagen. Ze waren al een tijdje niet in de kerk geweest.

Het gaat inderdaad niet goed. Mevrouw redt zich wel maar meneer Gerritsen blijkt achteraf wel een bijzonder ongelukkig moment te hebben uitgekozen om voor zichzelf te beginnen. Het water staat hem aan de lippen en hij trekt zich steeds meer terug.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Jan-Jaap van Peperstraten
- Volgens prof. dr. Huijgen horen (Maria)beelden thuis in de kerk: terecht?
Meer over Jan-Jaap van Peperstraten »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Zijn het niet de kerken geweest die de deuren hebben gesloten? daar waar de kerk het licht had moet schijnen, was het duisternis."Gehoorzaam aan de overheid", hoewel kerken de vrijheid hadden de deuren te openen. Waar was God? waar was het vertrouwen? Helaas niet in de kerk, bang voor de "opinie" van de buitenkerkelijken.Neen, de kerk dient een afspiegeling te wezen van de samenleving, zie wat het gebracht heeft.Een gespleten kerk, een gespleten samenleving. De wonden zijn diep en de littekens zullen voor velen altijd zichtbaar blijven.
E
Eens. Ik ken een kerk in Utrecht die open bleef, vier diensten op een zondag, met afstand en al. Daar zijn sinds de coronatoestand begon, meer dan honderdzestig mensen gedoopt. Mensen werden uitgenodigd voor Kerstdiensten, een heleboel diensten zodat iedereen kon komen binnen de maatregelen. In die diensten gaven zesendertig mensen hun hart aan God! Wat als elke kerk dit deed? Niet alleen kerkleden, maar juist ook mensen die God niet kennen, hongeren naar zingeving en hoop. Er is zoveel werk te doen, de velden zijn wit om te oogsten!
Toon meer antwoorden (6)
Toon meer reacties (7)