Sara-Maria Smit
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

11 januari 2022 door Sara-Maria Smit

Ik verlang naar de wederkomst (maar waarom eigenlijk?)

Op Oudjaarsavond komen we na de kerkdienst bij elkaar. Het hoeft niet meer donker te worden, want dat is het altijd al sneller dan je denkt. We kletsen wat. Eten wat. Eerst koffie en dan wat fris. Goede vrienden en familie om je heen, net als de afgelopen feestdagen. We kijken nog even op de klok: is het al bijna twaalf uur? We bidden altijd samen en lezen uit de Bijbel als de twaalf slagen naderen. En dan, even na het ‘amen’ komen de knallen en de lichtjes in de lucht.

Zo gaat het ongeveer elke eenendertigste december bij ons en zo ging het ook het afgelopen ‘oud en nieuw’. Dit jaar misschien wat minder knallen en lichtjes in de lucht, maar toch waren ze er wel. De klok sloeg twaalf en ik had zin om het te negeren. Ik had geen zin in op te staan en mijn familie een knuffel te geven en een gezegend nieuw jaar toe te wensen. Ik had geen zin om blij te zijn en er een feest van te maken dat er weer een jaar voorbij was en dat er een nieuw jaar begon.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Sara-Maria Smit
- Waarom de herfst me aan Gods belofte doet denken
Meer over Sara-Maria Smit »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Om Jezus te ontmoeten, Maranatha
Onder het oude verbond verlangde het volk Israël ook naar een zichtbare en tastbare koning. Dat maakte God verdrietig, omdat hij hen als geestelijke Koning wilde leiden. Het wordt de hoogste tijd dat we als christenen het nieuwe verbond gaan omarmen. Niet Jezus die wederkomt, maar Christus in ons is onze enige hoop op heerlijkheid!
D
Nou, nou Peter, wanneer Christus in ons is, dan zien we toch reikhalzend uit naar Zijn wederkomst? Dat verlangen is een machtig teken dat Hij in ons is.
Toon meer antwoorden (2)