jan pool
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

11 januari 2022 door Patrick Simons

Volgens Jan Pool heeft God een moeder- en vaderhart: "God is niet mannelijk of vrouwelijk"

“Als je door de genadebril van God naar de mensen om je heen gaat kijken, word je vanzelf zachtmoediger en milder”, meent voorganger en auteur Jan Pool. CIP.nl sprak met hem over zijn boek ‘Onvoorstelbare genade’ en maakte daar een tweeluik. In het tweede deel spreekt hij vandaag onder meer over het moeder- en vaderhart van God: “God is niet mannelijk of vrouwelijk, maar allebei.”

De ervaringen die wij met mensen hebben, projecteren we vaak op God, zo schrijft Pool in het boek. “Dat doen we niet bewust”, legt hij desgevraagd verder uit. Het is een onbewust mechanisme dat ieder mens heeft. Zo beschrijf ik in het boek de rol van vaders en moeders in ons leven. Die is ontzettend belangrijk. Ik geloof ook dat God het zo bedoeld heeft in zijn oneindige plan dat vader en moeder beelddragers van Hem zijn naar hun kinderen toe. De man kan in dat geval de vaderlijke kant van God weerspiegelen en de vrouw de vrouwelijke kant. Daarom schrijf ik in het boek ook bewust over het moederhart én het vaderhart van God.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het boek van Jan Pool te bestellen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Wat verschrikkelijk dat de hele gender neutrale gedachte ook door gelovigen wordt omarmd. God de Vader klinkt voor mij toch echt als mannelijk. Dat God ook over de kwaliteiten beschikt om ons als Zijn kinderen op te voeden maakt Hem niet per definitie vrouwelijk. Laten we wat krom is niet recht praten. God is gewoon God de Vader, dus mannelijk! Punt!
K
Precies! De mildheid, die Pool noemt, en die velen spijtig genoeg misten in het beeld dat hun vader of ouders uitstraalden moeten we niet projecteren op de zgn. "vrouwelijke kant van God". Dat is te menselijk, te natuurlijk van God gedacht. Hij gaat al onze beelden te boven.

De genderrevolutie kan verleiden om met natuurlijke brillen naar de heilige God te gaan kijken. O br. Pool, bewaar wat u is toevertrouwd... (Ook moeders kunnen met zachte emotionele dwang een verkeerd godsbeeld voeden. Weg dus met die menselijke leesbrillen. 1 Kor 2:9.
Toon meer antwoorden (8)
Toon meer reacties (10)