Familie Borkent
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

10 januari 2022 door Jeffrey Schipper

Anne Borkent zag zijn vrouw bijna sterven: "Psalm 113 was mijn reddingslijn"

De vrouw van Anne Borkent verkeerde in levensgevaar. “Ik werd gebombardeerd met de gedachte: ‘Jij gaat je vrouw verliezen’”, vertelt Anne Borkent, pastor van C3 Rivers Church in Arnhem. Naar aanleiding van zijn boek ‘De Crisis-Schatkamer’ sprak CIP.nl met de pastor over een traumatische en levensbedreigende gebeurtenis. “Na de geboorte van ons derde kind werd ik toeschouwer van een vreselijke film.”

In de nacht van 7 op 8 mei 2015 begon voor Anne en Jedidja thuis de bevalling van hun derde kind. “De bevalling verliep redelijk normaal en uiteindelijk werd onze dochter net na 02.00 uur ’s nachts geboren”, herinnert Anne zich. “Het leverde gemengde gevoelens op. Mijn vrouw had alles gegeven en was doodop, maar mentaal-emotioneel waren we heel blij. In vergelijking tot de twee eerdere bevallingen viel mij op hoe weinig bloed er was vrijgekomen. Nadat ik daar een opmerking over maakte, begon als het ware een film waarin ik zelf toeschouwer was. Eén van de verloskundigen keek heel verbaasd naar Jedidja.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Benieuwd naar het boek van Anne Borkent? Klik hier om het te bestellen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wat een inspirerend verhaal om meer tijd door te brengen in Gods tegenwoordigheid en Zijn woord tot ons te nemen!
D
Een zeldzaam krachtige en prachtige getuigenis over vertrouwen op wat God zegt in een situatie, ook als de zichtbare omstandigheden compleet anders lijken. Onze Vader is bij machte om herstel te brengen in elke situatie, omdat elk van ons geliefd is door de HEERE (Jedid-Jah). De getuigenis beroerde mij diep en geeft me persoonlijk bemoediging voor mijn eigen herstelproces; niet kijken naar de omstandigheden, maar naar Wie Hij IS!
S
Wat een mooi verhaal, ook bemoedigend en emotioneel. Wat zullen jullie blij zijn!
Toon meer reacties (4)