Wilbert de Goei
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 januari 2022 door Patrick Goede

Wilbert de Goei ziet toekomstige kerk 'in de cloud': "Afstand nemen van kerk als gebouw"

“God’s gemeente zal meer in de richting gaan van liefdevolle gemeenschappen, kleinschalige groepen die mogelijk als kenniscentrum daarboven een soort ‘kerk in de cloud’ hebben.” Wilbert de Goei is samensturingsspecialist en schetst hoe de kerk er na corona volgens hem uit gaat zien. Wilbert past zijn expertise graag toe op kerken en gemeenten, zeker in deze lastige coronatijd. Samen met Rianca Evers schreef hij het boek: ‘Samensturing in de kerk - samen op weg naar een bloeiende gemeente’. CIP hoort graag van Wilbert hoe deze vorm van leiderschap dan precies gaat bijdragen tot opbouw van Gods gemeente.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

D
Ben er zeker van dat de kerk zich steeds meer gaat terugtrekken in een digitale ruimte. Dit is verlies,want een kerk zonder fysiek aanwezig zijnde leden is als Christus zonder vleeswording,Kruis en Opstanding, sterker nog een onzichtbare Gemeente zonder vlees en bloed, hoe men hier iets positiefs over kan zeggen is mij een raadsel.In plaats dat men in opstand komt, laat men zich wegdrukken in een onzichtbaar hoekje.Met verbijstering stel ik vast dat kerken zo snel adviezen geven om met weinig personen samen te komen.De strijdbaarheid mis ik.
Heel profetisch inderdaad; de toekomstige (ware) kerk zal straks in de cloud zijn, of beter gezegd de cloud(s) ingaan de Heere tegemoet!
Leuke woordspeling!
Toon meer reacties (6)