Jacobs
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

06 januari 2022 door Opperrabbijn Jacobs

7 goede voornemens voor iedere christen in 2022

Een trap voor open doel was het verzoek van CIP aan mij om een column te schrijven over zeven goede voornemens voor mijn christelijke broeders en zusters. En wat ik mijn christelijke broeders en zusters wil wensen vanwege het nieuwe jaar.

Zeven staat immers symbool voor echte rust, de sjabbat, de zevende dag van de Schepping, de dag waarop het fenomeen ‘rust’ werd gecreëerd. Rust is niet uitsluitend een lichamelijk gebeuren, maar zeker ook geestelijk. Rust heeft alles te maken met sjalom, innerlijke vrede, acceptatie. En rust is de tegenpool van een voortdurend gevoel van gejaagdheid. De Zevende Dag is ook de dag dat we G’d meer voor ogen hebben dan op andere dagen. En het voortdurend G’ds aanwezigheid voelen in al ons doen en laten en in al dat de mens overkomt, brengt innerlijke rust. En die innerlijke rust straalt uit en brengt rust en vrede ook aan de ons omringede samenleving. En dus is mijn wens voor ieder die deze column leest (en ook voor allen die deze column niet lezen): Moge G’d u en ons allen de kracht geven om in ons doen en laten, in ons lichaam en in onze geest, steeds de sjabbatrust te laten overheersen. Dat is dus mijn wens aan u allen voor 2022.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Opperrabbijn Jacobs
- Is de QR-samenleving Bijbels? Opperrabbijn Jacobs antwoordt
- 2G: Zijn ongevaccineerden de nieuwe Joden? Opperrabbijn Jacobs antwoordt
- Wat iedere christen volgens opperrabbijn Jacobs zou moeten weten over Chanoeka
- Nieuwe theorie verraad Anne Frank is koren op de molen van het antisemitisme
Meer over Opperrabbijn Jacobs »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Ja, Hoogmoed is afgodendienst en verdraaid lastig te bestrijden !

Verfrissend om de oude Woorden in een nieuwe toonsoort te horen.

Hartelijk dank ! Shalom !

Zeer geachte Opperrabijn, u zult het ongetwijfeld goed bedoelen, maar u begrijpt denk ik niet helemaal wat (echt) christen-zijn inhoudt. Want het zal u ontgaan zijn dat uw 'christelijke broeders en zusters' al bijna tweeduizend jaar niet meer onder de wet (sabbat en andere voorschriften) leven! Dit kunt u b.v. lezen in Rom. 7:6: '... maar nu zijn wij van de wet ontslagen ... zodat wij dienen in de nieuwe staat van de geest (van God) en niet (meer) in de oude staat van de letter.' Ik wens u de vervulling met deze (Gods) geest toe (Joël 3:1,2).
Toon meer antwoorden (5)
Toon meer reacties (1)