Gerdien Blom
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 januari 2022 door Gerdien Blom

In coronatijd wijzen we elkaar en onszelf aan als schuldigen (en dat is hartverscheurend)

‘Dus je hebt haar drie uur alleen gelaten, terwijl ze ziek was’? De verwijtende woorden van de Albanese arts laten mijn schuldgevoel oplaaien. Het wekt duidelijk irritatie bij hem op dat ik niet alle vragen weet te beantwoorden die hij op me afvuurt. Ongeduldig schudt hij zijn hoofd, werpt een blik op zijn horloge, draait zich om en loopt de kamer uit. Geen enkele blijk van meeleven, zijn ondervraging heeft nog geen minuut geduurd. Een ijzige hand omklemt mijn hart. In gedachten probeer ik de aanklachten tegen te spreken, zonder resultaat. De arts heeft gelijk, ik heb gefaald. Ik heb mijn eigen kind de laatste drie uur van haar leven geen aandacht geschonken. Ik heb haar in eenzaamheid laten sterven.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
- Pastor Sebastiaan van Wessem: "Het stigmatiseren van ongevaccineerden moet stoppen"
- Roep om vaccinatieplicht neemt toe: begrijpelijk? 3 deskundigen antwoorden
- Waarom iedereen testen beter is dan ongevaccineerden uitsluiten
- Pastor Anne Borkent maakt zich zorgen over 2G: “Gevaarlijke weg en glijdende schaal”
Meer over Corona »

Gerdien Blom
- In de kerk worden veel olifanten niet benoemd (en krijgen muggen te veel aandacht)
Meer over Gerdien Blom »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Wat een geestelijk inzicht en liefde toont Gerdien! Ik kan nog veel leren van mensen zoals Gerdien en Mona Keizer. Dank je wel Gerdien je geeft mij stof tot nadenken! Want zoals Romeinen 8:1 Zo is er dan nu geen veroordeling voor hen die in Jezus Christus zijn, want de wet van de geest des leven (de heilige geest) heeft ons in Christus Jezus vrijgekocht van de wet der zonde en des doods. Prijs God!!!
Wij leven van en uit genade en in overgave.De overgave is misschien het moeilijkste.Wij willen zelf ons leven in de hand nemen, maar op de grens van leven en dood wordt zichtbaar, waar het leven werkelijk omdraait.Het zijn de kruiswoorden van Jezus "mijn God, mijn God, waarom hebt u mij verlaten", maar direct daarop volgend "in Uw handen beveel ik mijn Geest". Jezus is ons voorgegaan in de diepten van het leven en het visioen van het leven na de dood.Dit is onze troost en de zalving van alle littekens, die ons dragen naar Zijn Koninkrijk
Dankjewel Gerdien dat je deze onprettige ervaring met het overlijden van je dochter met ons wilt delen. En dan nog die beschuldigingen en het zelfverwijt. Job uit het gelijkgenaamde Bijbelboek kan daar over meepraten. Gaat je niet in je koude kleren zitten. Gelukkig weet je hiermee om te gaan door te weten bij wie je moet wezen. Helaas zien we dit zoals je ook aangeeft tijdens deze coronacrisis in grotere getalen terug.
Toon meer reacties (1)