Jan Pool
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

04 januari 2022 door Patrick Simons

Ontevreden over je geloofsleven? Jan Pool legt uit waarom dat niet nodig is

“Veel christenen leven met een juk op hun schouders en begrijpen daarom Gods genade niet volledig.” Aan het woord is voorganger en auteur Jan Pool, die met het boek ‘Onvoorstelbare genade’ christenen wil aansporen om meer te leven vanuit genade. CIP.nl sprak met hem over dit onderwerp en maakte er een tweeluik van: “Ik vier iedere ochtend in mijn eentje avondmaal om me bewust te zijn dat ik van Gods genade leef.”

“Ik heb een behoorlijk heftig verleden”, begint voorganger Jan Pool als er naar zijn persoonlijke ervaring met genade wordt gevraagd. “Mijn leven bestond uit heel veel drank, heel veel relaties, maar ook heel veel eenzaamheid. Totdat ik een bijzondere ervaring met God kreeg waardoor ik mijn leven aan Hem heb gegeven. De genade die ik toen van Hem ontving, is in mijn hart gegrift. Dat vergeet ik nooit weer. Ik probeer daar ook iedere ochtend aan terug te denken. Als ochtendmens ben ik vaak vroeg uit bed en dan vier ik in mijn eentje avondmaal. Ik drink wat druivensap en eet een stukje cracker. Op die manier wil ik me iedere dag bewust zijn dat ik van Gods genade leef. Ik dank God voor het geweldige offer dat Hij voor mij heeft gebracht. Dát is wat genade voor mij betekent.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het boek van Jan Pool te bestellen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

“Met de komst van Jezus is dat echter veranderd. God behandelt ons niet rechtvaardig. Hij geeft ons niet wat we verdienen, maar Hij schenkt ons genade!”

Veel te kort door de bocht! De gelovigen uit het Oude Testament kenden God ook al als een genadig God. David getuigt in Psalm 103: 10 en 11 daar duidelijk van: ‘Hij straft ons niet naar onze zonden, Hij vergeldt ons niet naar onze schuld. Zoals de hoge hemel de aarde overspant, zo welft zich Zijn trouw over wie Hem vrezen.’

“Veel christenen hebben continu het gevoel: het is niet genoeg wat ik doe. Ik houd te weinig stille tijd, lees niet genoeg in de Bijbel en ik getuig onvoldoende.”

Soms houden mensen écht te weinig stille tijd! Dan moeten zij zichzelf niet gaan beklagen, maar zichzelf eens stevig gaan aanpakken! Géén zin om je Bijbel te lezen? Máák dan maar zin! Géén tijd om Gods aangezicht te zoeken en te bidden? Onzin! Máák tijd!

Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (2)