Eppo Bruins
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

24 december 2021 door Eppo Bruins

Op zoek naar de poppetjes voor het nieuwe kabinet

Op zoek naar de poppetjes. Zo heet het als, na het schrijven van een regeerakkoord, de formateur en beoogd premier op zoek gaat naar geschikte ministers en staatssecretarissen. De poppetjes. Ik vind het nogal denigrerend klinken. Alsof het echt helemaal niet uitmaakt wie er op zo’n stoel zit.

Toegegeven, de meeste bewindspersonen hebben geen opleiding voor of verstand van het vakgebied waar ze leiding aan geven. Ze zullen niet in staat zijn om op inhoud een wezenlijke bijdrage te leveren aan het beleid en zijn dus grotendeels afhankelijk van de input van hun ambtenaren en de door hen geschreven teksten. Die ambtenaren wisselen niet bij de verkiezingen en het beleid in een ministerie is derhalve een olietanker om van koers te veranderen. Om van koers te veranderen heb je als bewindspersoon geen andere gereedschappen dan de afspraken in het regeerakkoord, een of twee vertrouwelingen om je heen, je gezond verstand en je intuïtie.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Eppo Bruins
- Een aanklacht tegen de meritocratie
- Voltooid leven: Idee van waardig sterven is gestoeld op een romantisch beeld
- Controlemaatschappij? Coronachaos bewijst ongelijk van complotdenkers
- De coronacrisis legt het échte probleem in de zorg bloot
- Nederlanders gingen via Radio 1 los op 'prehistorische' christenen
Meer over Eppo Bruins »

Opinie
- Wel of niet vaccineren? Zeven lessen om over na te denken
- Wel of niet vaccineren: wat zou Jezus hebben aangeraden?
- Nederlanders leven op een eiland van luxe in een oceaan van ellende
- Iedereen zou lid (geweest) moeten zijn van de GerGem!
- Niet-gevaccineerden dreigen de zondebokken van de samenleving te worden
Meer over Opinie »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Tja, zolang de CU in het kabinet zit, kun je ook solliciteren via CIP. Zeker op momenten dat de formateur op zoek is naar 'poppetjes'.
W
Je moet alleen maar vaccineren als je de echte feiten kent. Is het vaccin wel een vaccin? Het is een gen therapie, laat je niet kisten. Het helpt niet. Andere medicijnen die wel helpen worden verboden.
N
Onbegrijpelijk dat de CU meeregeert met een regering die het huidige Nederlandse landschap gaat verwoesten,zijn platteland bewoners gaat vervolgen, hun eigendommen af gaat nemen,ze beroeps verboden wel geven en de rest murv beukt met de meest bizare regels. Dit alles om meer fijnstof uit te kunnen stoten ,door verbrandingsgassen NOX .Dit alles onder de notoire leugen van natuur herstel. Want natuur ,net als onze luchtkwaliteit ,wordt hiermee juist om zeep geholpen. Want met het verdwijnen van groen verdwijnt de zuivering van fijnstof .
Toon meer antwoorden (1)