Huijgen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

24 december 2021 door Prof. dr. Arnold Huijgen

Tijd voor een langetermijnvisie op corona

Eerder heb ik mij uitgesproken vóór vaccinatie tegen het coronavirus. De argumenten en adviezen van wetenschappers zijn overtuigend. Deze mensen, die er meer verstand van hebben dan ik, stellen dat de vaccins bescherming bieden tegen Covid-19 en de data geven hen gelijk. Bovendien helpt een hoge vaccinatiegraad het terugdringen van het virus, en dat is in het belang van ons allen. In dat licht kun je het nemen van het vaccin ook zien als een daad van naastenliefde. Die laatste positiekeuze deel ik overigens met zowel paus Franciscus als de toonaangevende opiniemaker uit reformatorische kring Bart-Jan Spruyt.

Nu sprak CIP laatst met oogarts Viera Koopman-Kalinina Ayuso, die beslist stelde dat het niet de taak is van theologen om op te roepen tot vaccinatie. Zij zegt onder andere: “Als we het hebben over naastenliefde moeten we terug naar de basis. Laat theologen het gesprek vooral daarover voeren. Een theoloog hoeft geen medicijnen of vaccins te promoten. Van een theoloog wil men graag Gods woorden horen.” Nu hoop ik maar dat mensen inderdaad zitten te wachten op woorden van God, en daarbij ook nog eens naar theologen willen luisteren. Maar het is wel typisch als een arts wél mag zeggen wat volgens haar de bedoeling van theologie is, maar een theoloog niets mag vinden over vaccins.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Opinie
- Wel of niet vaccineren? Zeven lessen om over na te denken
- Wel of niet vaccineren: wat zou Jezus hebben aangeraden?
- Nederlanders leven op een eiland van luxe in een oceaan van ellende
- Iedereen zou lid (geweest) moeten zijn van de GerGem!
- Niet-gevaccineerden dreigen de zondebokken van de samenleving te worden
Meer over Opinie »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Er zijn volgens veel wetenschappers overtuigend bewijs dat God niet bestaat. Zij hebben ervoor geleerd en hebben er meer verstand van dan ik. De wetenschap is een gave van God. Dus vertrouwen we op deze waarheid?? Hoe naïef!

We hebben een persoonlijke verantwoordelijkheid om alles te onderzoeken en het goede te behouden. En idd theologen mogen vanuit Gods woord Zijn liefde brengen. Ze mogen verbinden, niet polariseren.

Laten we vooral gericht zijn op Jezus en minder op wetenschappers, die gek genoeg ook nog vaak een afgeleid doel hebben.
J
Ik zou Arnold Huygen aan raden eens naar Viroloog en Vaccinoloog Geert van den Bossche te kijken. Misschien helpt dat voor een duidelijke visie. En blijf gezond en goede kerstdagen.
Toon meer antwoorden (9)
Toon meer reacties (20)