Richard Groenenboom
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

24 december 2021 door Jeffrey Schipper

Richard heeft een boodschap voor wie vreest voor christenvervolging in Nederland

Christenvervolging in Nederland. De één vindt het een realistisch toekomstperspectief. Een ander wuift dit weg als een scenario voor godsdienstwaanzinnigen. Richard Groenenboom stond tientallen keren oog in oog met vervolgde christenen. De woordvoerder van SDOK is ervan overtuigd dat hun boodschap ook christenen in het ‘tolerante’ en vredige Nederland een spiegel voorhoudt. Tegenover CIP.nl legt Groenenboom uit waarom het voor iedere christen, in Noord-Korea, Nigeria én Nederland, van belang is om geestelijk weerbaar te zijn.

Wie regelmatig op CIP.nl kijkt, weet dat de vraag of christenvervolging in Nederland dreigt veel mensen bezighoudt. ‘Wat als kerkbezoek in Nederland strafbaar wordt?, vroeg de hersteld hervormde predikant ds. M. van Reenen af. Ook nieuwsartikelen over de strijd tussen ds. A. Kort en homoactivist Leon Houtzager en dit bericht over uitgelekte plannen van VVD en D66 was voor christenen aanleiding om zich af te vragen in hoeverre het vandaag de dag nog wordt geaccepteerd om als christen je principes kenbaar te maken.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Nodig een spreker van SDOK uit of boek een online presentatie

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

F
Waardevol stuk met veel stof om over na te denken!
Vervolgde christenen in de wereld staan bij de kerken niet op de agenda.Het is een zeldzaamheid als er gecollecteerd wordt voor deze mensen. Het is alsof ze er niet bij horen,niet in onze gebeden en niet in onze preken.Ze worden genegeerd en gezien, als zij die ons onze "christelijke welzijn"s gevoelens" bedreigen. " Wij collecteren voor maatschappelijk doelen, als voedselbanken en minima, voor mensen die nooit een kerk gezien hebben. Wij doen dat omdat wij vinden dat wij "christelijk" zijn. Ik weet zeker dat God daar anders over denkt!
F
Mooi Richard, heb t met veel respekt gelezen!! Elke dag is mijn gebed vd vervolgde kerk. Ze liggen mij op t hart. En ik hoop en bid dat als t ooit hier komt. Dat ik op hen mag lijken en vast staan. Hij is t zo waard!!
Toon meer reacties (4)