Dov Bikas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 december 2021 door Patrick Goede

Dov Bikas helpt mishandelde vrouwen en ging door een diep dal: "Mijn zoon stierf op de IC"

“We helpen nu een vrouw die op haar vierde verkracht werd in de kerk. Ze is 22, zit aan de medicijnen en heeft veel mentale problemen.” Dov Bikas sprak eerder met CIP.nl over zijn bijzondere werk onder de mannelijke drugs- en alcoholverslaafden van Tel Aviv. Met zijn Aviv Ministry leidt hij tegenwoordig meerdere projecten om kwetsbaren te helpen en dit keer spreken we hem over de vrouwenopvang voor slachtoffers van huiselijk geweld en seksueel misbruik. Daarnaast deelt Dov inzichten over het zware leed uit zijn eigen leven.

“Aviv ministry begon erg klein maar we zijn flink aan het groeien. Het opvanghuis voor misbruikte vrouwen is het derde grote project waar ik mee gestart ben. Het vraagt om een heel andere benadering dan bij de mannenopvang voor verslaafden. Je weet van de vrouwen die bij de opvang komen nooit precies wat je kunt verwachten vanwege hun traumatische ervaringen. Het seksueel misbruik en het huiselijk geweld zijn vaak zo heftig (geweest) dat ze helemaal in de war en onder de medicijnen bij ons aankomen. Het is echt een uitdaging”, vertelt Dov.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
Wat een heftige verhalen. Ze doen meer voor die vrouwen dan ze zelf beseffen. Ze doen Gods werk!
N
Zoveel respect voor het werk van Dov en zijn vrouw Olga. Nu ze zo ziek is zal haar werk bij de ministry op een laag pitje staan, ik bid haar beterschap en heling toe in Yeshua’s Naam. Prachtige mensen die al jaren klaar staan voor de verslaafden, de underdog in Tel Aviv. Heel veel zegen toegebeden en ik hoop jullie ooit weer eens te ontmoeten.
M
Mooi verhaal! Misschien dat hij daarom wel zo veel voor anderen kan betekenen. Wij zijn allemaal delen van hetzelfde grote lichaam, ieder met zijn of haar eigen kracht en talenten. Moeilijk lijkt me als de vrouwen of mannen voor wie hij het doet voortijdig vertrekken uit hun goede vangnet.
Toon meer reacties (1)