Priscilla Docter-Agteres
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

04 januari 2022 door Nienke Alblas

Priscilla heeft een boodschap voor christenen die tijd vrij maken voor God moeilijk vinden

Elke ochtend gaat tegen 6:00 uur de wekker van Priscilla Docter-Agteres. Dit is niet alleen omdat ze van zichzelf zo'n vroege vogel is, maar ook vanuit "goede gewoonte". De moeder van zes kinderen schreef Ontmoetingen met God, een Bijbels dagboek voor vrouwen. Het valt Priscilla op hoe het juist voor vrouwen lastiger kan zijn om tijd door te brengen met God. "God komt in de Bijbel vaak naar vrouwen toe. Gewoon daar waar ze zijn", bemoedigt Priscilla.

Maar waarom is het soms zo moeilijk voor vrouwen om tijd te vinden voor God? "Ik geloof dat vrouwen in het algemeen minder makkelijk voor zichzelf kiezen. Wanneer een vrouw behoefte heeft aan rust en bijvoorbeeld een weekend of een nachtje naar een klooster gaat, dan regelt ze van alles om het huis en de kinderen goed achter te laten. Wanneer een man weggaat, dan vertrekt hij vaak gewoon. Hierin zie je terug dat vrouwen minder makkelijk voor zichzelf kiezen. Vrouwen zijn er sneller toe geneigd om zich in te zetten voor de ander", aldus Priscilla. "Daarnaast zijn vrouwen emotionelere wezens dan mannen. Mannen zijn meestal rationeler van aard. Doordat we als vrouwen emotioneel zijn gemaakt, zijn we vaak sneller in contact met God. Vaak wordt 'emotioneel' als iets zwaks en negatiefs gezien, terwijl dat juist zo krachtig kan zijn in relatie tot God."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Bestel Ontmoetingen met God!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
. Het is goed om ons als ouders af te vragen: Geef ik mijn kinderen die vrijheid in Christus ook mee? Het is zo mooi wanneer je je kinderen dit mee kan geven. Van harte mee eens. Maar hoe vul je die vrijheid in. Wat betekent die vrijheid. Vrijheid in zelfontplooiing?

Ik zou de wens mijn kind te zien opgroeien met de Heere God, niet anders invullen. Mijn kinderen zien dat niet als vrijheid. En willen er zelf achter komen Wie Hij voor hen Is. Klinkt ook goed. Maar betekent los laten, wat echt lastig kan zijn..