Annemarieke
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

13 december 2021 door Annemarieke Graveland

Kerkdiensten door het oog van een buitenstaander: DoorBrekers

Deze zondag bekeek ik de dienst van DoorBrekers, een kerkgemeenschap die het best in te delen valt bij de Pinksterbeweging of de charismatische beweging. De livestream vond plaats vanuit de Midden Nederland Hallen, een groot evenementencomplex in Barneveld. Naast deze locatie zijn er ook locaties in Zwolle en in Amsterdam. Wat het precieze ledenaantal van de kerk is kon ik niet vinden, maar volgens een CIP-artikel uit oktober dit jaar heeft de kerk wekelijks in totaal zo’n 2000 kerkgangers en is het een snelgroeiende kerk.

Tien minuten voor aanvang van de dienst, was er een ‘pre-show’ waarin twee presentatoren de mededelingen deden. Tijdens de dienst zou het avondmaal gevierd worden en in december en januari zullen er een aantal speciale diensten zijn, zoals verschillende kerstnachtdiensten en een doopdienst. En er komt een soort cursusweekend voor stellen die binnenkort gaan trouwen en meer willen leren over wat God zegt over het huwelijk. Daarnaast maakten ze reclame voor het kerstworship-album van DoorBrekers.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Kerkdiensten door de ogen van een buitenstaander
- Laatste kerkdienst door het oog van een buitenstaander: Hervormd Gorinchem
- Kerkdiensten door het oog van een buitenstaander: CGK Bunschoten
- Kerkdiensten door het oog van een buitenstaander: Oudkatholiek Utrecht
- Kerkdiensten door het oog van een buitenstaander: evangelisatiepost GerGem Merksem
- Kerkdiensten door het oog van een buitenstaander: De Basis Apeldoorn
Meer over Kerkdiensten door de ogen van een buitenstaander »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Prima beschrijving en beoordeling van deze dienst van de Doorbrekers. Terecht dat Graveland deze dienst plaatst in de context van het 'welvaartsevangelie'. Een beweging die wel enige kritische distantie verdient
Oprecht geloof gaat niet altijd gepaard met genezing. En het is zeker een grote teleurstelling en desillusie als je wél daarin gelooft. Brengt idd véél schade aan voor diegene. Heb het van nabij gezien. We zeggen toch niet voor niks aan het einde van ons gebed, Uw wil geschiede!
En Gods wil is uitsluitend het goede voor zijn kinderen, precies zoals wij dat zo graag willen voor ónze kinderen; Hij geeft uitsluitend goede gaven. God is licht, staat in het artikel, maar ook in de Bijbel, en in Hem is geen spoortje duisternis. Ziekte hoort bij duisternis, komt dus nooit van God en als genezing (nog) niet altijd plaatsvindt, komt dat doordat ons geloof nog niet in alle gevallen zo werkzaam is als het zou 'moeten'. "Jaag de liefde na en streef naar de gaven van Gods geest" (1 Kor. 14:1), dus ook naar de gave van genezing!
Toon meer antwoorden (6)
Toon meer reacties (4)