Raymond Hausoul en Wim Kok
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 januari 2022 door Patrick Goede

Bidden voor genezing: dr. Raymond Hausoul deelt het eerlijke verhaal en wijst op schaduwkanten

“Als we bidden voor genezing en die persoon geneest niet, proberen we vaak heel snel met allerlei verklaringen te komen over waarom genezing is uitgebleven.” Dr. Raymond Hausoul (rechts op de foto) schreef samen met Wim Kok (links op de foto) het boek ‘Jezus geneest vandaag’. De schrijvers wilden een gedegen en diepgaand naslagwerk maken van genezing in theorie en praktijk. Wim Kok is met zijn genezingsbediening vooral bekend in evangelische en charismatische kringen binnen christelijk Nederland. Hausoul vult Kok daarbij aan met zijn rijke theologische kennis vanuit wetenschappelijk onderzoek.

Er is natuurlijk al veel geschreven over genezing, maar toch ontbrak er nog iets in de bestaande literatuur volgens Hausoul. “De uitgever zelf heeft een protestantse achtergrond maar kwam terecht in evangelisch-charismatische kringen. Daar zag hij machtige wonderen van God gebeuren, maar hij miste een stuk diepgaande reflectie. Wij besloten toen te gaan graven naar bestaande opvattingen rondom genezing. Zo wordt de terugval die sommigen in hun ziekte ervaren, nadat ze genezen leken te zijn, soms toegeschreven aan de zonde van die persoon. Dat wordt dan gebaseerd op de gebeurtenis in Bethesda waar Jezus tegen de verlamde die Hij heeft genezen zegt: ‘Ga heen en zondig niet meer, zodat je niets ergers overkomt.’ Maar heeft Jezus daar nu echt een terugval in de ziekte mee bedoeld? Zou de genezen man dan nooit meer mogen zondigen?”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Gebedsgenezing
- Martin Koornstra baalt na halve genezing op Urk: "Ik bied mijn excuses aan"
- Simon Ekkelboom gelooft niet meer in zijn eigen wonderbaarlijke genezing
- Was de genezing van Albert uit Urk echt een "onvoorstelbaar wonder"?
- Martin Koornstra ziet dat zijn dochter niet geneest: "Als vader kan ik niet 21 jaar lang bidden om een wonder"
- Wilkin van de Kamp over waarom God lijden toelaat en niet alle zieken genezen
Meer over Gebedsgenezing »

Bestel hier het boek ‘Jezus geneest vandaag’ van Raymond Hausoul en Wim Kok!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Jezus geneest! Inderdaad! Het toch is goed om ons af te vragen waarom genezingen wel of niet plaatsvinden. Maar we mogen als kinderen van God weten, dat Hij ons WIL genezen en mede daartoe de Heilige Geest aan ons gegeven heeft. En ik denk dat het belangrijk is dat wij ernaar verlangen dat door een leven van toenemende heiliging God tot Zijn doel komt met ons leven naar zowel geest (en ziel) als lichaam.
Al vaker verwoord dat het gesjor en getrek aan zieken tijdens campagnes weinig verheffend is en zeer verdrietig voor degenen die opnieuw in hun rolstoel naar huis gaan met de zoveelste teleurstelling en soms met de opmerking dat er te weinig geloof was bij de zieke, zodat de bidder geen blaam trof als genezing niet plaats vond. Als oudste betrokken geweest in een ver verleden bij dit soort situaties, maar ik kijk er niet blij op terug. Toch door Gods genade zelf mogen ervaren dat er een heuse genezing plaats vond (zie vervolg)
van een vrouw die een totale verkromming van haar ledematen had en al 30 jaar heel gebogen moest lopen. Dit vond plaats in het Belgische Staden 35 jaar geleden. Onder gebed genas de vrouw en liep kaarsrecht de zaal door. Een blijvende genezing. God geneest, jazeker, maar er zijn lieden die menen dat dit bij elk gebed zichtbaar plaats vindt. Ik geloof dat dit is voorbehouden aan de Heere en wij dat moeten accepteren. Wij mogen door genade een schakel zijn.
Toon meer reacties (1)