Piet van Walsem
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

03 januari 2022 door Patrick Goede

Piet van Walsem was zendingswerker in Afghanistan: "Ik leerde dat God heel erg van moslims houdt"

“Jezus is vol liefde voor moslims”, zegt Piet van Walsem. De voormalig zendingswerker was tijdens de Koude Oorlog jarenlang actief in de toenmalige Sovjet-Unie. Op het moment van spreken heeft hij nog altijd warme banden met Afghanistan, al mag hij daar vanwege veiligheidsredenen niet te veel over zeggen. “Ik kwam vaak op plekken waar geen kerk was of waar een kerk stichten verboden was. Daar heb ik geleerd om door geestelijke strijd te voeren en te bidden ‘de man van vrede’ te vinden, naar Lukas 10 vers 6: Je gaat naar een huis toe waar mensen voor je open staan en daar begin je dan een discipelschap beweging”, vertelt de auteur van het boek Als het koninkrijk van God komt.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het boek van Piet van Walsem te bestellen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Jezus is niet alleen vol liefde voor moslims, maar voor alle mensen. Om dat te kunnen begrijpen, moet je begrijpen wat Gods genade inhoudt. Dat er niets in ons is dat bijdraagt aan het verkrijgen van Gods genade, maar dat God dat ons schenkt uit zijn eigen liefde. En dat God niet een despoot is die willekeurig een enkeling lief heeft, maar zijn gehele schepping. En daarmee ook alle mensen, zelfs de grootste moordenaars.
a
Kees , Piet, heeft ervaren dat oude gezang "Als ik Hem maar kenne,

Hem de mijne weet," dan openen zich deuren in je leven en je weg gaat op de bergen en door de dalen en je ervaart Jezus Christus is vol liefde voor deze wereld en voor jou! Kees , wat een mooi getuigenis van Piet , he!

W
met welk diploma heb je dat vastgesteld want als je iets leert wordt dat getoetst voor vaststaat dat je het ook goed hebt geleerd. Wellicht verwar je de mens achter de moslim en dat Jezus van die mens houdt maar niet van zijn/haar gedrag. Dat heb ik geleerd maar kan er ook best naast zitten natuurlijk want wie ben ik eigenlijk in zijn almachtige ogen ?
Toon meer reacties (1)