Gor Khatchikyan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 december 2021 door Jeffrey Schipper

Arts Gor spreekt zich uit: "Stop met ongevaccineerden als zondebok aanwijzen"

“Er werd ons een soort ‘beloofde land’ voor ogen gesteld: als we gevaccineerd zijn gaat het leven door. Nu is 85 procent gevaccineerd en wie zijn de schuldigen? De 15 procent die ervoor heeft gekozen om zich niet te laten vaccineren.” Spoedeisende hulp arts Gor Khatchikyan was één van de zorgmedewerkers die vorige week te gast was in het tv-programma Frontberichten. De christelijke arts vertelde over zijn werk en sprak zich uit over de vierde golf waar ons land nu middenin zit.

Over de hoge aantallen coronabesmettingen en toenemende ziekenhuis- en IC-opnames, zegt Gor: “Het is schrikbarend, maar waar ik moeite mee heb is dat deze getallen realiteit zijn ondanks het feit dat 85 procent is gevaccineerd. We moeten dan ook stoppen met het aanwijzen van ongevaccineerden als zondebok. Als artsen doen we ons best voor alle patiënten en zijn we niet op zoek naar zondebokken. In plaats van het zoeken naar schuldigen zouden we misschien moeten toegeven dat we ons hebben vergist en het ‘beloofde land’ niet in zicht is.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Begint de rauwe werkelijkheid van de negatieve gevolgen van economische politieke keuzen in relatie tot de gezondheidszorg door te sijpelen?

1)Ook met 100 % vaccinatie komen we er niet uit

2)gevaccineerden blijven vatbaar voor corona

3)Nederland heeft slechts 7 IC bedden per 100.000 inwoners (levert jaarlijks beslist miljoenen op aan kostenbesparing)

4)SHUTDOWN van samenleving kost in 2 jaar ruim 100 MILJARD!

5)Zonder structurele OPSCHALING van ziekenhuiscapaciteit lopen we PERIODIEK tegen een MONSTREUZE shutdown van onze samenleving op?
Het kabinet met de tweede kamer lijken wel waanzinnig.Dit heeft niets meer met de realiteit te maken. Onze regering, incl de media zijn met een offensief tegen de samenleving bezig. Mensen worden tegen elkaar opgezet om het het falende beleid te verdoezelen.Voor de corona kwakkelde de economie, nu zijn honderden miljarden meer uitgegeven naar o.a de EU ten koste van de begroting. Er wordt onder onze ogen een ongekende (vreedzame?) revolutie voltrokken die zijn weerga niet kent. Armoede en verval zullen ons te deel vallen.
Toon meer antwoorden (10)
Toon meer reacties (8)