Ds. D. Hoolwerf
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

06 december 2021 door Jeffrey Schipper

Ds. Hoolwerf: "Aangrijpend om te zien dat mensen bang kunnen zijn voor Jezus"

“Ik heb met mensen gesproken die angst voor het evangelie hebben ontwikkeld. Probeer dan nog maar eens met het evangelie binnen te komen...” Ds. D. Hoolwerf weet dat het werk van een predikant een zware kluif kan zijn én hoe mooi zijn werk is als de kerk niet naar binnen gekeerd is. Ongeveer twaalf jaar woonde de dominee met plezier en zegen op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. In zijn nieuwe woonplaats Ede spreekt CIP.nl met Hoolwerf over de gevolgen van een pijnlijke kerkscheuring, creatieve kerkvormen en een bijzonder gesprek bij een tuinhekje.

“Het evangelie is te mooi om niet door te geven”, maakt ds. Hoolwerf al snel duidelijk. Dat verlangen kwam bij hem tot leven dankzij de verhalen van een dominee die na een periode op het zendingsveld in Indonesië terugkeerde naar Nederland. “Wat hij vertelde maakte mij enthousiast. Als vader zie ik dat mijn kinderen het lastig vinden om te weten welk beroep ze willen kiezen. Dat is voor mij niet herkenbaar: al heel vroeg was ik ervan overtuigd dat ik dominee zou willen worden.” Als lid van de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK) volgde Hoolwerf zijn theologie-opleiding logischerwijs aan de Theologische Universiteit Apeldoorn (TUA). Verscheidene keren werd Hoolwerf niet toegelaten tot de predikantsopleiding van de CGK. “Het lastige is, dat mij de reden hiervan niet helder werd. Dat heb ik psychisch en geestelijk als zwaar ervaren.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wat is het belangrijk om eerst te benadrukken dat God liefde is, en dat Hij uit liefde voor ons Zijn Zoon tot redding van ons gaf. Wat mooi dat de kerk een AIRCO (Avontuurlijk, Inspirerend, Ruimhartig, Creatief en Onbevreesd) mag zijn.
J
Zeker is God liefde. Maar om dat te begrijpen moet je Hem wel eerst leren kennen. In Zijn Woord, de Bijbel, spreekt Hij tot ons. Veelal door ons te laten zien wie Hij is. Lees daarom onbevangen de Bijbel en laat God tot je spreken. Dan zijn de wetten er om ons te beschermen en genade om ons in Gods vrijheid te stellen. Wat geweldig.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)