Opperrabbijn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

03 december 2021 door Opperrabbijn Jacobs

Wat iedere christen volgens opperrabbijn Jacobs zou moeten weten over Chanoeka

Tot en met maandag wordt het Joodse Chanoekafeest gevierd. Volgens opperrabbijn Jacobs heeft dit 'lichtfeest' een belangrijke les voor Joden én christenen. Wat houdt het feest precies in? En wat kunnen we er als christenen van leren? Jacobs zet het in deze column uiteen. 

Chanoeka, het Inwijdingsfeest. Feest van de lichtjes, gezellig, hoor ik u denken. Maar is Chanoeka uitsluitend gezellig? En wat was er ook alweer gebeurd dat het Joodse volk ertoe bracht om door de eeuwen heen acht dagen lang de Menora aan te steken. Op de eerste dag één kaarsje in de Menora, de achtarmige kandelaar, op de tweede dag twee kaarsjes totdat op de achtste dag de Menora in zijn volle glorie voor het raam als het buiten donker is, de duisternis verlicht. Een kleine groep vrome en sterk gemotiveerde Joden bond de strijd aan tegen een gigantische Griekse overmacht en wist dat getrainde professionele leger te verslaan.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Opperrabbijn Jacobs
- Is de QR-samenleving Bijbels? Opperrabbijn Jacobs antwoordt
- Hij maakte de hel van de Holocaust mee en zit nu vast in een flatgebouw in Oekraïne
- 2G: Zijn ongevaccineerden de nieuwe Joden? Opperrabbijn Jacobs antwoordt
- 7 goede voornemens voor iedere christen in 2022
- Nieuwe theorie verraad Anne Frank is koren op de molen van het antisemitisme
Meer over Opperrabbijn Jacobs »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wat hebben wij, als christenen, nog van doen met dit onchristelijke (!) Joodse feest? Dit hoort volgens Kol. 2:17 bij de schaduw, terwijl de (geestelijke) werkelijkheid van Christus is! Verder staat er in het artikel: "Joden en Christenen hebben in hun wijze van het dienen van de Eeuwige verschilpunten." Het grootste verschilpunt is dat de 'God' van de Joden niet de Vader is van onze Heer Jezus Christus, dus in feite hebben zij niet de God van de Bijbel, 'onze' God. Waarom is hiervoor toch zoveel aandacht op het Christelijke (...) CIP?