Jan Hoek
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

29 november 2021 door Jeffrey Schipper

Gaat Openbaring 13 over de tijd waarin we nu leven? Jan Hoek antwoordt

Wat hebben de coronacrisis en de QR-samenleving te maken met Openbaring 13? Deze vraag houdt veel christenen vandaag de dag bezig. In de afgelopen maanden zijn er diverse preken en lezingen over het einde der tijden viral gegaan. Daarin werden parallellen getrokken tussen Openbaring 13 en deze tijd. Met prof. dr. Jan Hoek sprak CIP.nl over het merkteken van het beest, de antichrist en hoe je als christen het Bijbelboek Openbaring zou moeten lezen.

Hoek richt zich tot christenen die zich in Openbaring willen verdiepen. “De gouden regel bij Bijbeluitleg is: het Woord is tot een specifieke groep mensen gesproken én tegelijkertijd heeft het een boodschap voor alle tijden. Voordat we toekomen aan de toepassing naar 2021, moeten we ons afvragen wat Openbaring te zeggen had tot de mensen aan wie het in eerste instantie was gericht. Dan moet je weten dat dit Bijbelboek rond 90 na Christus is geschreven en de christenen in die tijd een vervolgde en gediscrimineerde minderheid waren die het moeilijk hadden. Vanuit de overwinning van Christus worden ze door de inhoud van Openbaring bemoedigd.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

CIP Podcast
- Gooit Nieuwsuur olie op het vuur met een eenzijdige reportage over de CGK?
- Ergernis van de week: Vermijdt Open Doors 'islam' en 'moslim'? - CIP Podcast
- Mozaiek verwelkomt vrouw van kleur als voorganger: goed nieuws? Andries Knevel antwoordt
- Moeten christenen afstand nemen van kerkleider Kirill? Andries Knevel antwoordt
- Andries Knevel stoort zich aan “suggestief” abortusdebat: “Stemmingmakerij”
Meer over CIP Podcast »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
De seculiere wereld doorziet soms ontwikkelingen beter dan kerken en kerkleiders. Wat ook zo merkwaardig is-of juist niet-is dat alles wat afwijkt van 't algemene narratief direct wordt neergesabeld als "complotdenken". Ook op CIP vaak columns met inhoud "oh-nee-wij-zijn-niet-vreemd-want we-zijn-geen-complotdenkers". Ok, misschien geen complotten in complotterende zin, maar je hebt nu eenmaal verzwegen en voorspelbare ontwikkelingen waarover je niet naïef mag zijn! Goed beschreven in: https://www.youtube.com/watch?v=8TFKkbj01NQ&t=1s
Vakanties
Hier adverteren?