Gerdien Blom
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

29 november 2021 door Patrick Goede

Gerdien verloor haar dochter Miriam (6) in Albanië: "God sprak tot mij in de chaos"

"Ik heb een paar keer Zijn stem gehoord die dag, in mijn hart en in mijn hoofd." Gerdien Blom verloor een paar jaar terug in Albanië haar dochter Miriam (6) aan een bacteriële infectie. Samen met haar man Maarten was ze daar als zendelingenechtpaar bezig met het werk van God. We spreken op haar verzoek met haar af op de begraafplaats, waar Miriams aardse lichaam nu ligt.

"Tegenover verdeeldheid staat verbondenheid", vertelt Gerdien over haar beweegredenen om op de begraafplaats af te spreken. "Wij zijn met ons gezin door een hele moeilijke periode heengegaan. Toen heb ik ervaren dat verbondenheid zo krachtig is. Voor ons als christenen heeft die verbondenheid nog een diepere dimensie, die verbondheid is er ook nog eens met God zelf. De begraafplaats is menselijk gezien een plek van verdriet en toch heb ik hier juist ook heel erg de troost en die verbondenheid ervaren. We stonden hier met ontzettend veel mensen die ons door het verdriet heen hebben geholpen, daarom vind ik dit ook een mooie plek."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

CIP Video's
- Pastor Anne Borkent maakt zich zorgen over 2G: “Gevaarlijke weg en glijdende schaal”
- Arts Alie Hoek: "Overheid mag vaccinatiedrang uitoefenen"
- Jan Pool geschrokken van polarisatie: "Christelijk Nederland, waar zijn we mee bezig?"
- Dominee Hettema stelt transgenders opnieuw voor in zijn gemeente: "Het is geen ziekte"
- Ds. Van Reenen: "Ik reken erop binnen 20 jaar voor de rechter te moeten staan"
Meer over CIP Video's »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Heel verdrietig, Gerdien

Ik denk, ook als huisarts, een van de ergste dingen die je als ouder(s) kunt overkomen. Ik wens je/jullie Gods nabijheid en kracht toe in het dragen van dit groot verlies!
G
Dankjewel Kees, voor je warme en bemoedigende woorden.
C
Gerdien vertelt dat het lichaampje van haar dochtertje, dat ze gebaard en gekoesterd heeft, in de koude natte grond lag - en dat is een realiteit waar niets aan toe of af te doen is . . ook al weten we dat ze daar niet meer leeft en dat ze het niet voelt

Wat een verdriet voor de ouders en andere kinderen; en wat heerlijk dat we mogen weten dat dit niet het einde is . . Heel veel sterkte voor alle betrokkenen.
Toon meer reacties (9)