Bart Jan Spruyt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 november 2021 door Bart Jan Spruyt

Excuses Paul Visser na eindtijdpreek zorgen voor vieze smaak in mijn mond

De preek van de bekende en geliefde ds. Paul Visser (Rotterdam) heeft ongekend veel discussie opgeroepen. In die preek, uitgesproken op 10 oktober j.l. in Middelburg, bracht hij actuele ontwikkelingen in verband met het visioen uit Openbaring 13. Sindsdien zijn er heel wat artikelen verschenen over de vraag hóe we het boek Openbaring moeten lezen, of we dat boek wel mogen actualiseren, en als dat al mag, hoe ver we daarin dan mogen gaan.

De preek van Visser heeft niet alleen bewondering en bijval opgeroepen, maar ook veel kritiek. Visser had zijn feiten niet goed op orde en leek ten prooi gevallen aan complotdenken.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Laat ik beginnen te zeggen dat ik vierkant achter de preek van ds.Visser sta.Ik heb groot respect dat hij een exegese heeft gegeven over openbaring 13 waar geen enkele theoloog in het openbaar tijd zijn vingers heeft durven branden. Ik betreur dat hij gemeend heeft "excuses" te moeten aanbieden, hij heeft deze tijd gereflecteerd naar wat God ons in Zijn Woord tot ons zeggen wil.Dat die boodschap ons niet welgevallen is doet daar niets van af. Ds Visser is niet alleen een voorganger, maar ook een herder voor de gemeente van Christus.