Ds. A. C. Uitslag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 november 2021 door Ds. A. C. Uitslag

Roep om 2G en lockdown klinkt: tunnelvisie blokkeert uitweg uit coronacrisis

Het lijkt niet goed te gaan met de bestrijding van het coronavirus. Zowel het aantal positieve testen als het aantal ziekenhuisopnamen neemt toe. Allerlei maatregelen worden genoemd, die het virus “een harde klap” zouden moeten geven: 1G, 2G, 3G, vaccineren, 1,5 meter afstand, mondkapjes en ga zo maar door.

De roep om een lockdown door virologen en epidemiologen klinkt steeds luider. Een lockdown lijkt een doel op zich te zijn geworden. Ze lijken daarbij geen oog te hebben voor de nevenschade van een lockdown. Ik denk aan de toenemende polarisatie. De mensen die gevaccineerd zijn, zullen de opgelegde beperkingen niet lang(er) meer accepteren. Worden degenen die ongevaccineerd zijn dan de zondebok? Bovendien brengt een lockdown grote mentale gevolgen met zich mee. De onrust van de afgelopen dagen in vele plaatsen van ons land laat dat al zien. Een explosie van ongeregeldheden dreigt! Jong en gezond Nederland opnieuw “opsluiten” zal een desastreuze uitwerking hebben op het welbevinden en de ontwikkeling van onze jeugd. Die kant moeten we nooit meer op!

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Op zich goede ideeën, maar de vraag is in hoeverre de ouderen toch al beschermd zijn door vrijwillige extra maatregelen. We moeten deze crisis niet om het lichtst proberen op te lossen door steeds weer dezelfde ideeën te recyclen.
W
Heel gevaarlijk en onverantwoord om als theoloog met statistieken van het RIVM te gaan goochelen....Schoenmaker hou je bij je leest. Als het RIVM zegt dat het overgrote deel van de opgenomenen NIET gevaccineerd is (in Ned is 1,2 tot 1,8 miljoen tov 17 miljoen inwoners) dan mag je je wel eens achter de oren krabben voor je iets op papier zet als herder en leraar, die zelf niet eens wil zeggen of hij al dan niet gevaccineerd is, in tegenstelling tot Ds C.P. de Boer uit Sliedrecht.
W
Om als 70 plusser nog even te reageren. Van de gevaccineerde 60-plussers die in het ziekenhuis terecht komen (een fractie van de niet gevaccineerde 60-plussers) heeft een groot deel met onderliggend lijden te maken. Bij 100% vaccinatie (Portugal 97%) lag een maar een schijntje met Covid in het ziekenhuis. Ongevaccineerden kunnen juist ouderen en de zorg en andere ernstig zieken beschermen door zich te laten inenten
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)