Gerdien Blom
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

23 november 2021 door Gerdien Blom

In de kerk worden veel olifanten niet benoemd (en krijgen muggen te veel aandacht)

Veel Nederlanders zijn goed in staat om van een mug een olifant te maken. Dat viel ons op, toen we twee jaar geleden terugkeerden uit Albanië. Nadat we zes jaar ons leven hebben gedeeld met mensen voor wie overleven een dagelijkse strijd is, zijn we anders gaan kijken naar onze landgenoten. Af en toe waren we verbouwereerd door de kunst die mensen verstaan om pietluttige details op te blazen tot onoverkomelijke problemen. Inmiddels lijkt het tij gekeerd: het merendeel van de Nederlanders blijkt prima in staat om olifanten tot muggen te reduceren.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Gerdien Blom
Meer over Gerdien Blom »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Quote: "maar Gerdien biedt geen enkele wezenlijke oplossing dan alleen de opmerking: "Iedereen heeft geestelijke ogenzalf nodig. Dagelijks." Kijk, het zou heel fijn zijn als ze dát eens nader had uitgewerkt, dan kun je het tenminste handen en voeten geven."

Ik denk dat Gerdien doet wat ze kan doen. Missch om dat uit te werken is weer een taak voor een ander. We moeten het SAMEN MET ELKAAR DOEN. In de gemeente van de Heer zijn er geen soloïsten, maar medewerkers m.i., ieder weer met zijn/haar roeping, gaven en talenten
Heel herkenbaar. Deze column houdt ons wel een spiegel voor!
Inderdaad, Piet, misschien wel heel herkenbaar voor velen en als we in (haar) spiegel kijken zullen we daarin zeker ook iets van onszelf herkennen, maar Gerdien biedt geen enkele wezenlijke oplossing dan alleen de opmerking: "Iedereen heeft geestelijke ogenzalf nodig. Dagelijks." Kijk, het zou heel fijn zijn als ze dát eens nader had uitgewerkt, dan kun je het tenminste handen en voeten geven.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (19)