Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 november 2021 door Redactie

Partijcongres ChristenUnie spreekt zich uit tegen 2G én uitbreiding coronapas

“2G vergroot de polarisatie en maakt een grotere tegenstelling tussen de ene en de andere groep.” Dat stelde Gert-Jan Segers afgelopen zaterdag tijdens het online partijcongres van de ChristenUnie. Het coronabeleid en de rol van de ChristenUnie in de huidige crisis bleek een belangrijk onderwerp voor de partij en haar leden. De leden lieten duidelijk hun stem horen over dit onderwerp en Segers benadrukte dat het “veel te makkelijk” is om alleen maar ‘nee’ te zeggen tegen maatregelen.

Er werd ruimschoots aandacht besteed aan het coronabeleid. In de ochtend sprak Mirjam Bikker, woordvoerder op dat gebied, al uitgebreid over het onderwerp. ’s Middags organiseerde men vervolgens een Q&A waarbij ingezonden vragen aan Bikker werden gesteld. Ze sprak daarbij over “hele moeilijke beslissingen” die genomen moeten worden in Den Haag. Al snel kwam de visie van de partij op 2G ter sprake: “De ChristenUnie is altijd heel helder geweest. Wij vinden dat vaccinatie een keuze in vrijheid is. Het gaat over je eigen lichaam; je lichamelijke integriteit en je privacy. Persoonlijk vind ik vaccinatie een geschenk, maar ik vind dat je die keuze in vrijheid moet kunnen maken. Juist daarom is 2G heel ingewikkeld. Je sluit mensen uit. Het is een uitsluitende maatregel waar de ChristenUnie principieel moeite mee heeft.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Arts Alie Hoek: "Overheid mag vaccinatiedrang uitoefenen"
- Kerk Sliedrecht volgt advies overheid en vervroegt avonddiensten
- Worden christenen in Australië slachtoffer van een controlemaatschappij?
- Controlemaatschappij? Coronachaos bewijst ongelijk van complotdenkers
- CU-Kamerlid over afname effectiviteit vaccins: "Ook gevaccineerden hebben een verantwoordelijkheid"
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

R
Het klinkt allemaal erg pastoraal hoe CU spreekt. Dat is op zich natuurlijk mooi en een christelijk goed. Maar dat 2G en QRcodes daar onderdeel van moeten zijn, lijkt mij verre van pastoraal. Mensen die om goede redenen zich niet laten vaccineren(eigen immuun, allergie, religieus, etc.)worden toch buitengesloten. Ik vind het sowieso dubieus als straks een kleine meerderheid er toch mee akkoord gaat in de Tweede Kamer. Er zit een demissionair kabinet en zo'n wet er doordrukken is niet juist. Hopelijk houdt de Eerste Kamer het tegen.
M
Ik doe ontzettend mijn best om CU niet weg te zetten als niet christelijk (ik vind dat namelijk nogal wat om dat als christen te zeggen), maar als je als CU heel helder je christelijke principes uitspreekt en aangeeft er alles aan te doen om uitsluiting tegen te gaan, maar heel consequent elke keer je rug breekt door zelf bewust te vallen, wat zijn je principes dan waard? Hole frases tot nu toe. Raise up CU! U heeft het over die ene, uitsluiting gaat over meer dan één, inclusief die ene. Laat de SGP u tot voorbeeld zijn! God bless!
"Bikker benadrukte dat het aantal besmettingen leidend is voor de keuze van maatregelen"Het is de afbraak van de zorg waar Bikker medeverantwoordelijk voor is, daarom zijn er geen voldoende bedden en geen voldoende IC en moeten deze desastreuze maatregelen genomen worden . Het is zijn afbraakbeleid dat leidend is, niet de zorg."Dat is die ene prostituee die vastzit in dwang en uitbuiting, die we zo graag de vrijheid weer willen geven".Fantastisch, bezoek van een sexwerker is geen QR code verplicht.Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (4)