Cor Verkade
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

19 november 2021 door Cor Verkade

Leven in een land met toenemende anti-christelijke tendensen: hoe gaan we hiermee om?

Orthodoxe christenen verkeren in eigen ogen in een voortdurende staat van crisis. De omringende wereld rukt op en bedreigt. Met interesse volgde ondernemer Cor Verkade de boeiende thema-avond ‘Tussen burgerlijke ongehoorzaamheid en religieuze radicaliteit’ van Driestar educatief. ‘Sprekers focusten zich op de gepaste houding van orthodoxe christenen in een tijd waarin de maatschappij het beslag van de Bijbel langzaam maar zeker kwijtraakt en er daarmee samenhangende verfoeilijke maatregelen komen’, merkt opiniemaker Verkade op in een nieuwe column.

Na afloop van de bijeenkomst kreeg ik het idee dat we eigenlijk nog aan het begin staan van de doordenking hoe we als orthodoxe christenen om moeten gaan met toenemende en steeds meer te vrezen ‘Godevijandige’ tendensen vanuit de regering in uitingen en wetgeving.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Deze boodschap geldt nog steeds voor de kinderen van God: “Volg Het Lam! waar Het ook naartoe gaat” (Openb.14:4). Want Hij is onze troost en hoop. Jezus zal alle machtsconcentraties overwinnen, samen met hen die volharden in het geloof: “zij die samen met Hem zijn …”. (Openb.17:14). En Jezus, “Hij Die op de troon zit", zei: "Zie, Ik maak alle dingen nieuw” (Openb.21:5). Wat een wonderbare genade dat we als “nieuwe scheppingen in Hem” bij Zijn nieuwe wereld mogen horen!
K
Als we als christenen iets kunnen en moeten leren van de geschiedenis, is dat we oog moeten blijven houden voor de zwakken en de verschoppelingen in de samenleving.

En daarbij zullen we ons als gelovigen moeten blijven vasthouden in wat ons bindt en niet onze energie verdoen in wat ons scheidt. Als wij het echt zwaar te verduren gaan krijgen, is er geen kerkverband meer waar binnen we ruzie kunnen maken over vrouwen in het ambt of homoseksuele relaties in liefde en trouw.
J
De geschiedenis leert iets geheel anders!

AL die ogenschijnlijk kleine afwijkingen van Gods Woord openen de sluizen om Gods tegenstander binnen te laten en daar zijn verfoeilijke anti-goddelijke geluid steeds meer voet aan de grond te laten krijgen.

Na de DIJKDOORBRAAK in Zeeland hebben we

1) dijken GEDICHT = formulering Bijbelse geloofs zekerheden!

2) polder DROOGGEMAAKT = verwijderen anti-Bijbelse leringen!

3) GOEDE zaden gezaaid = Brengen Blijde Boodschap

4) extra alert op GEVAAR = extra alert op potentieel geloofs AFBRAAK!
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (4)