Arjen ten Brinke
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

19 november 2021 door Patrick Simons

Arjen ten Brinke deelt indringende coronaboodschap: "Ik zie dat mensen zich ingraven in standpunten"

“Komen we nu in een tijd terecht waarin de een goed is en de ander fout? Is dat wat Jezus van ons vraagt? Dat stapje achteruit doen?” Dat vroeg voorganger Arjen ten Brinke zich afgelopen zondag af tijdens een dienst bij Mozaiek. Hij sprak daarbij over de houding van christenen in coronatijd: “Of vraagt Hij juist om in onze standpunten, juist als het schuurt en spannend wordt, terug te gaan naar liefde en een stap naar elkaar toe te zetten?”

Ten Brinke had post voor Mozaiek en doelde daarmee op de brief die Johannes in Openbaring aan de gemeente van Efeze moet schrijven. Hij deelde daarbij een indringende boodschap voor christenen in crisistijd.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Preekverslagen
- Ds. Zondag vraagt zich af of God in tijden van nood te vertrouwen is: "Gods kinderen vallen van de ene verbazing in de andere"
- Henk Binnendijk wijst op één van de allergrootste denkfouten die christenen maken: "Ik sprak eenzijdig over de hemel"
- Prof. dr. A. de Reuver geeft een voorproefje van de hemel: "We zullen Hem gelijk zijn die eerst ons gelijk wilde zijn"
- Ds. Paul Visser: "Jezelf geestelijk opkrikken heeft geen zin"
- Volgens Willem Glashouwer is het 2 voor 12 op de wereldklok: "Koninkrijk van Jezus staat voor de deur"
Meer over Preekverslagen »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Dit is mij uit het hart gegrepen! "Dien elkaar door de liefde," las ik deze week. Laten we dat samen doen, lieve broers en zussen!
H
Dank voor je verbindende artikel. Zo herkenbaar. Mijn zoon is niet gelovig, wetenschappelijk opgeleid en pro mRNA vax. Ook hier ontstonden de muren en standpunten werden als pijlen op me afgevuurd. God geeft altijd een uitweg en die uitweg heet: nederigheid, geduld, lijdzaamheid en gebed. Huilend legde ik telkens de pijn neer bij mijn Hemelse Vader. Toen ik mijn zoon weer ontmoette voelde ook ik die terughoudendheid, maar God gaf wijsheid in de woorden: "Jij bent mijn vlees en bloed en NIETS zal daar tussenkomen". Toen omarmden we elkaar.
M
Wat bemoedigend deze boodschap. Eindelijk een bericht waarop we niet als christenen tegenover elkaar staan. Deze bemoediging laat zien dat we moeten werken aan de liefde voor God. God kunnen we liefhebben omdat Hij ons eerst heeft liefgehad.
Toon meer reacties (17)