Tom de Nooijer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 november 2021 door Jeffrey Schipper

SGP-leden verzetten zich tegen passeren Tom de Nooijer; leegloop SGP Oldebroek dreigt

Binnen de SGP-gelederen heerst veel onrust over het passeren van SGP-raadslid Tom de Nooijer. De Oldebroeker liet dinsdag per brief weten dat hij per direct opstapt vanwege een "verschil van (politiek) inzicht binnen de fractie". Eerder werd deze week bekend dat hij, tot verrassing van actieve SGP-leden in Oldebroek, niet op de conceptkandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 staat. Actieve SGP-leden spreken zich via CIP.nl uit tegen de ontstane situatie.

Op 18 oktober werd tijdens de ledenvergadering van de SGP Oldebroek duidelijk gemaakt dat Tom de Nooijer, één van de bekendste SGP-raadsleden vanwege zijn regelmatige media-optredens, niet op de conceptkandidatenlijst staat. Eerder gingen verontruste SGP-leden ervan uit dat dit te maken zou hebben met de studie van De Nooijer of zijn mogelijke ambities voor de landelijke politiek. Ondanks diverse verzoeken om duidelijkheid, en zelfs een extra vergadering met een afvaardiging van het bestuur, heeft het bestuur van SGP Oldebroek tot op de dag van vandaag geen enkele inhoudelijke motivering aan de leden gegeven.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Goed dat er commotie ontstaan is. In de politiek zien we te vaak dat niet de beste mensen gecandideerd worden maar mensen die het langst meelopen en bestuurlijk de weg weten. Dat is bij de regeringspartijen heel erg uit de handen gelopen. Omtzigt is hiervan een schrijnend voorbeeld. In deze tijd is het goed, zeker voor de SGP dat er mannen als de Nooijer warmlopen voor de landelijke politiek. Deze mag je niet laten lopen. Reorganisatie gevraagd in Oldenbroek.
S
Zie nu dat de reacties van harmen verwijdert zijn...

Beste Tom,

In Zeist is de SGP dringend op zoek naar een kandidaat voor de gemeenteraad, die op een verkiesbare plaats wil staan voor de periode vanaf 2022. Kun je niet verhuizen naar deze mooie plaats en hier je zeer gewaardeerde politieke werk voortzetten?