René Fransen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 november 2021 door René Fransen

Volgens het Christenen Collectief wordt gevaar corona overschat: terecht?

‘Corona is een venijnig virus. Wij vinden echter dat je je in alle redelijkheid, zonder de zaak te bagatelliseren, moet kunnen afvragen hoe gevaarlijk het nu precies is’, stelde het Christenen Collectief, een groep die kritisch is op het Nederlandse coronabeleid, onlangs op CIP.nl. Dit artikel van het collectief is een reactie op een onlangs gepubliceerd opinieartikel van René Fransen die in ging op een aantal stellingen van het Christenen Collectief. Fransen is van mening dat het collectief in haar recente weerwoord onjuiste of onvolledige informatie deelde.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Waar ik vooral toch benieuwd naar ben, zijn de mogelijke gevolgen voor het eigen immuunsysteem, zoals daarvoor gewaarschuwd wordt door b.v. dr. Wodarg en Geert vanden Bossche(verzwakking eigen immuunsysteem). Daarbij valt het mij in mijn (beperkte)praktijk op dat vooral nu gevaccineerden ziek worden, niet alleen door corona maar ook door andere oorzaken, waaronder opvallend veel juist gezonde/sportieve personen ipv zoals je zou verwachten de kwetsbaren. Ik vrees echter dat daar (nog) niet alle openheid en duidelijkheid over is en gegeven wordt.
R
Er is natuurlijk al een heleboel ervaring opgedaan met vaccinaties. Er zijn voor zover ik weet geen redenen om aan te nemen dat die het afweersysteem verzwakken. Het feit dat er een nieuw type vaccin (mRNA) wordt gebruikt, is niet zo relevant, dit is gewoon een andere manier om het afweersysteem te confronteren met stukjes van de ziekteverwekker.

Iedereen kan ziek worden, net zoals iedereen griep kan krijgen, of andere ziekten. Waarom denk je dat er informatie wordt achtergehouden? Welk doel zouden artsen/verpleegkundigen daarvoor hebben?
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (3)