Hillie Nooitgedagt - Michiel Groen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

07 december 2021 door Nienke Alblas

Hillie stapte uit een strenge geloofsgemeenschap: "Ik vroeg me af of het wel zin had om te leven"

Het jonge leven van Hillie Nooitgedagt werd getekend door het leven in een groot gezin binnen de Noorse Broedergemeenschap, een coma en blijvend hersenletsel. Er waren steeds meer vragen waar Hillie niet uitkwam en op 21-jarige leeftijd stapte ze uit de Noorse Broedergemeente. "Ik viel in een ontzettend diep gat", vertelt Hillie over de moeilijke periode die volgde. Hillie getuigt over hoe de ogen van haar hart steeds meer geopend werden voor het Vaderhart van God waar ze in haar boek Laat los! over schrijft.

Nadat Hillie op 12-jarige leeftijd haar leven aan Jezus gaf, raakte ze in een coma door een ongeluk. "Ik heb geen herinneringen dat ik voor de hemelpoort stond of iets in die richting. Misschien was dit wel zo, maar vond Vader God het vast niet nodig om mij die herinnering mee te geven", vertelt Hillie. Toen ze bijkwam was haar leven niet meer hetzelfde door blijvend hersenletsel. "In die tijd had ik heel veel hoofdpijn, last van prikkels en gingen er veel emoties door mij heen. Ik voelde zoveel boosheid en verdriet. Daarnaast zijn er blije herinneringen zoals het bezoek van mensen uit mijn omgeving en de kaartjes die ik ontving. Men leefde zo met mij mee."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Getuigenis
- Netty is moeder van twee autistische zoons: "Het werd mij te veel"
- Lans leeft in een rolstoel: "Ik bid niet meer voor genezing"
- Ronny Heyboer over zijn bekering en huwelijkscrisis: "Ik voelde me een huichelaar"
- God riep Ronny Heyboer op om zijn huis te verkopen en te verhuizen: "Dit is Gods project"
Meer over Getuigenis »

Bestel Laat los!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Hillie stelt zich in het boek heel kwetsbaar en eerlijk op. Nergens is ze negatief naar de geloofsgemeenschap waar ze in opgegroeid is. Ze legt wel je manco's bloot van de eenzijdigheden die daar zijn (ik ben ook ervaringsdeskundige). Je heb een diepe innerlijke heling en genezing beleefd en schrijft bijzonder open over haar niet aangeboren hersenletsel. Ze heeft Gods Vaderhart leren kennen en daarmee is haar Godsbeeld vernieuwd en zuiver geworden. 'Laat los' is een krachtig getuigenis van leven door de Geest dwars door alles heen. Aanbevolen!
K
Gisteren Eindelijk thuis uitgelezen van Henri Nouwen. Veel van wat hierboven beschreven wordt komt ook in dat boek naar voren. Dit boek moet ik dan ook zeker gaan lezen. Maar wat Henri Nouwen beschrijft, dat gaat over alle kerkmuren heen. Het geeft lang niet antwoord op alle vragen, maar het geeft wel een idee van hoe God als schepper op zijn hele schepping is betrokken en niet op een paar gelovigen die vinden dat hun theologie de juiste is.
Dat is het wat deze twee getuigenissen verbindt; het gaat over alle kerkmuren heen. Ik ben er zeker van dat God in deze tijd kerkmuren wil slechten. Niet door kracht of geweld, maar door Zijn Geest.

Ben wel benieuwd of de breuk met familie inmiddels hersteld is.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (4)