Fred de Vries
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 november 2021 door Fred de Vries

Tweedeling in de samenleving: waarom komen brave christenen niet in opstand?

Aanvankelijk was ik van plan om het nu eens even over de Gereformeerde Gemeenten te gaan hebben naar aanleiding van deze column van Ds. M. van Reenen uit Oldebroek. Maar al snel stuitte ik op een groot probleem, die menige CIP-per naar het pastoraat zou doen vluchten. Uit gemak zou ik dan ‘Gereformeerde Gemeenten’ afkorten met GG en ik denk dat velen onder ons momenteel in dermate toestand verkeren dat ze deze afkorting dan als 2G zouden gaan zien.

Want het is duidelijk dat we naar zo’n samenleving gaan. Eentje waar in we of Genezen zijn van- of Gevaccineerd zijn tegen corona. De persco van afgelopen vrijdag heb ik niet gezien, er zijn er twee die ik gezien heb en dat waren de eerste twee. Daarna heb ik niet meer gekeken naar die onzin. Laatst wees een broeder mij terecht, door te zeggen dat ik voor deze overheid moet bidden en dat is nu juist waar ik mee worstel. Moet ik bidden voor een criminele organisatie? Ik vraag toch ook niet aan Holleeder of hij mijn boekhouding wil doen?

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Fred de Vries
- Een vraag die mij bezighoudt: zijn politici landverraders?
- Oordelen over Marco Borsato
- Ben ik een racist?
- Met een Bijbels voedingspatroon verklein je de kans op ziekten als corona
- Ik schaam mij meer dan diep voor mijn land
Meer over Fred de Vries »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Fred,

Prima onder woorden gebracht.

Óngevaccineerden worden in een reservaat gestopt, of erger. En dan de mensen die daarvoor staan te applaudisseren, of wegkijken, zijn te beklagen. Wat een "samen"leving.

De situatie in Oostenrijk is historische te verklaren wat dit land betreft, maar Nederland......., nee in Nederland komt t niet zo ver..... Of zitten we er al midden in? De Jonge gaat helemaal met vasal Rutte los, eerdere beloftes worden overboord gekieperd. Nee ik verwacht weinig goeds.
K
Beste Hans, waarom weiger je het probleem te zien? De zorg loopt vol, dat kun je gewoon in de krant lezen. Ongevaccineerden hebben een veel grotere kans om in het ziekenhuis te belanden.

Wat is jouw oplossing? Iedereen maar weer in quarantaine? Kinderen niet meer naar school? Bejaarden weer in eenzame opsluiting op hun kamer in het verzorgingshuis? Mensen die eenzaam sterven. Alle restaurants weer dicht?
Toon meer antwoorden (6)
Toon meer reacties (18)