Laurens van der Tang
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 november 2021 door Jeffrey Schipper

Volgens Laurens van der Tang is The Great Reset niet onschuldig: "Laten we waakzaam zijn"

“De gelijkenis van de dwaze en wijze maagden laat zien dat christenen in slaap gesust kunnen worden. Het is voluit Bijbels om op te roepen tot waakzaamheid”, stelt Laurens van der Tang. Vorige week was de opiniemaker te gast in de CIP Podcast. Hij besprak verschillende nieuwsberichten en ging ook in op de kritiek naar aanleiding van zijn recente lezing over The Great Reset.

“Klaus Schwab, voorzitter van het World Economic Forum, heeft zijn boek The Great Reset al in het begin van de coronacrisis gelanceerd”, maakte Van der Tang eerder duidelijk in gesprek met CIP.nl. “Veel van zijn ideeën bestonden overigens al eerder. Vijfentwintig jaar geleden schreef hij al over een nieuwe wereldorde.” Tijdens zijn lezing in de christelijke gereformeerde kerk in Damwoude schetste Van der Tang twee perspectieven; het optimistische en pessimistische perspectief. “Deze beide perspectieven wil ik doornemen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

CIP Podcast
- Martin Koornstra legt uit waarom hij een open brief tegen polarisatie ondertekende
- Gaat Openbaring 13 over de tijd waarin we nu leven? Jan Hoek antwoordt
- Zijn evangelisch-charismatische christenen vatbaar voor complotdenken? Martin Koornstra antwoordt
- Coronaregels om ongevaccineerden onder druk te zetten: goed idee? - CIP Podcast
- Gesprek over The Great Reset komt op gang: goed nieuws? - CIP Podcast
Meer over CIP Podcast »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Alle tien de maagden waren in slaap gevallen... Dus degene die meent te waken zou wel eens het diepst in coma kunnen zijn. Bovendien gaat deze gelijkenis vooral over het al dan niet olie in voorraad hebben. Zodat je in de duisternis van deze wereld de weg naar het bruiloftsfeest kunt onderscheiden. Olievoorraad maakt het verschil tussen de wijze en de dwaze maagd. Onmisbare substantie, maar wat wordt er ook al weer met die olie bedoeld?
Marijn, Luc. 4:18 en 19: "De geest van de Heer is op Mij, daarom, dat Hij Mij (met vreugdeolie - Hebr. 1:9) gezalfd heeft, om aan armen het evangelie te brengen; en Hij heeft Mij gezonden om aan gevangenen loslating te verkondigen en aan blinden het gezicht, om verbrokenen heen te zenden in vrijheid." We zijn 'wijs' als we vervuld zijn en steeds meer worden met Gods geest en 'dwaas' als we dat voor onszelf afwijzen.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (6)