Laurens van der Tang
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 november 2021 door Jeffrey Schipper

Volgens Laurens van der Tang is The Great Reset niet onschuldig: "Laten we waakzaam zijn"

“De gelijkenis van de dwaze en wijze maagden laat zien dat christenen in slaap gesust kunnen worden. Het is voluit Bijbels om op te roepen tot waakzaamheid”, stelt Laurens van der Tang. Vorige week was de opiniemaker te gast in de CIP Podcast. Hij besprak verschillende nieuwsberichten en ging ook in op de kritiek naar aanleiding van zijn recente lezing over The Great Reset.

“Klaus Schwab, voorzitter van het World Economic Forum, heeft zijn boek The Great Reset al in het begin van de coronacrisis gelanceerd”, maakte Van der Tang eerder duidelijk in gesprek met CIP.nl. “Veel van zijn ideeën bestonden overigens al eerder. Vijfentwintig jaar geleden schreef hij al over een nieuwe wereldorde.” Tijdens zijn lezing in de christelijke gereformeerde kerk in Damwoude schetste Van der Tang twee perspectieven; het optimistische en pessimistische perspectief. “Deze beide perspectieven wil ik doornemen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

CIP Podcast
- Jurjen ten Brinke schrikt van polarisatie: Andries Knevel reageert in CIP Podcast
- Yoeri Albrecht gefrustreerd omdat kerken 'voorrangspositie' hebben: begrijpelijk?
- Christenen Collectief vindt kerken in Nederland te braaf: terecht punt? - CIP Podcast
- Ergernis van de week: standenleer in Gereformeerde Gemeenten - CIP Podcast
- Machtsmisbruik in de PKN: is het tijd voor actie? - CIP Podcast
Meer over CIP Podcast »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

We leven zeker in de laatste dagen, alles gaat in een rap tempo, de huidige wereldleiders zijn niet met corona bezig maar met dwang, chantage en controle. Alles wordt klaar gemaakt voor de antichrist. Dat de Christenen dat nog niet zien en hun vertrouwen op de overheid stellen i.p.v. op God vind ik onbegrijpelijk. Mensen wordt wakker en stel je vertrouwen op God. 2 Kronieken 7:14. En wat ik ook ongelofelijk vind is dat de meeste kerken niks met Israel hebben, hoe kan dat? Geloof me Israel is Gods tijdklok.
H
Precies! En een juist Bijbels zicht op Israel leidt vaak ook tot eindtijd-visie en waakzaamheid. Die gaan hand in hand. Let maar eens op! Profetisch zicht op de tijd waarin we leven.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (7)