De Jonge
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 november 2021 door Patrick Goede

Testen straks niet meer voldoende voor toegangsbewijs, SGP in verzet: "Dat is ongekend"

Vandaag maakte het demissionair kabinet tijdens een persconferentie bekend dat de maatregelen tegen het coronavirus opnieuw verder worden aangescherpt. Horecazaken en supermarkten moeten vanaf morgen om 20.00 uur sluiten en niet essentiële winkels moeten om 18:00 uur dicht zijn. Ook is het plan om over drie weken een 2G-systeem in te voeren, waarmee de mogelijkheid om alleen met een negatieve test ergens binnen te komen op sommige plekken verdwijnt. Tweede Kamerlid Chris Stoffer van de SGP liet al meteen op Twitter weten dat zijn partij hier tegen in verzet gaat.

Voor de invoering van dit systeem moet de wet namelijk aangepast worden, hier is toestemming van de Tweede Kamer voor nodig. Die zal zich de komende tijd ook moeten buigen over het opnieuw verplicht stellen van de anderhalve meter afstand tussen personen. Het coronatoegangsbewijs wordt vanaf morgen daarnaast ook noodzakelijk voor het bezoeken van dierentuinen en pretparken. Net als bij de verplichte anderhalve meter afstand en een 2G-systeem is hier nog wel juridische draagkracht voor nodig. Ook krijgen sommige werkgevers straks waarschijnlijk de mogelijkheid om hun werknemers om een QR-code te vragen op basis van het 2G-systeem.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Arts Alie Hoek: "Overheid mag vaccinatiedrang uitoefenen"
- Kerk Sliedrecht volgt advies overheid en vervroegt avonddiensten
- Worden christenen in Australië slachtoffer van een controlemaatschappij?
- Controlemaatschappij? Coronachaos bewijst ongelijk van complotdenkers
- CU-Kamerlid over afname effectiviteit vaccins: "Ook gevaccineerden hebben een verantwoordelijkheid"
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Langzaam wurgt de wurgslang de levenslucht uit haar tegenstanders. Men heeft alle trukken uit de trukkendoes getrokken. Misleiding, leugens, manipulatie, verleiding, mooie praatjes, ogenschijnlijke logica, bangmakerij, stigmatisering en nu valt als allerlaatste defintief de gebroken belofte: de vrije keuze: de vergeten kern van de discussie. Hoe kunnen we een regering vertrouwen die constant liegt en draait. Het wordt tijd dat kerken zich geweldloos gaan verzetten zoals Ds Martin Luther King deed. Niksdoen is nu geen optie meer!
J
Heel goed dat de SGP en PVV zich hiertegen verzetten. Jammer dat het altijd slecht kersen eten is met die gasten van CU. In plaats van hun rug recht te houden likken ze zich met al hun gedraai weer lekker in het pluche. Ik hoop en bid dat er weer snel nieuwe verkiezingen komen.
Toon meer antwoorden (6)
Toon meer reacties (8)