Staphorst
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 november 2021 door Hendrina de Graaf

Staphorster christenen spreken zich uit: "Mensen van buiten mijden ons dorp"

De afgelopen weken was Staphorst volop in het nieuws. Nummer één op de lijst van minste gevaccineerd, oplopende besmettingen en een ziekenhuis in Zwolle dat de toestroom van nieuwe patiënten nauwelijks aankan. CIP.nl sprak met drie christenen uit Staphorst. Hoe ervaren zij het feit dat hun dorp de afgelopen weken onder vuur lag en de focus op vaccinatie?

Hoewel het Zwolse ziekenhuis op haar eigen website aangaf dat de intensive care niet alleen gevuld was met Staphorster coronapatiënten, ging het Overijsselse dorp viral. Bij de talkshow Op1 schoof Arie den Ouden (voorzitter SGP Staphorst) aan, zelf niet gevaccineerd. Hoewel het gesprek goed verliep, riep dat weer nieuwe reacties op.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Arts Alie Hoek: "Overheid mag vaccinatiedrang uitoefenen"
- Kerk Sliedrecht volgt advies overheid en vervroegt avonddiensten
- Worden christenen in Australië slachtoffer van een controlemaatschappij?
- Controlemaatschappij? Coronachaos bewijst ongelijk van complotdenkers
- CU-Kamerlid over afname effectiviteit vaccins: "Ook gevaccineerden hebben een verantwoordelijkheid"
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
De mediahetze tegen Staphort en Urk zou ons allemaal pijn moeten doen vooral als we weten dat journalisten - maar ook wij - geen enkele moeite doen om deze valse beweringen te ontmaskeren. Ik voel echt pijn voor de Urkers en Staphorsters vooral als ik de voor iedereen toegankelijke overheidcijfers! (allecijfers.nl) lees over Urk (32%) en Staphorst (57) en vergelijk met bv hoge vaccinatiegebieden als Druten (90%), Raalte (92) en Landerd (90). Aantal besmettingen in Raalte is zelf hoger dan Staphorst en vergelijkbaar met de andere dorpen/steden.
H
Rotterdam komt er zelfs veel slechter vanaf dan Urk en Staphorst. Ook zh opnames en overlijdens in genoemde hoge vaccinatie steden komen procentueel in - verhouding met aantal inwoners - overeen. De hetze wordt gevoerd op kokervisie, angst en stimatisering. Als men constant dorpen als Raalte, Landerd en Druten in het nieuws zou brengen zou de publieke mening anders zijn geweest. Ik wens de broeders+zusters in Urk en Staphorst Gods de zegen en sterkte toe van Psalm 33:10-22. https://www.maurice.nl/2021/11/12/allesvernietigende-g2-beleid/
Toon meer antwoorden (8)
Toon meer reacties (8)