Marit Goessens
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

30 november 2021 door Patrick Goede

Marit Goessens legt uit waarom hooggevoeligheid geen negatieve eigenschap is

“Ik heb vooral met mezelf zitten worstelen. Waarom ben ik zo en de rest niet? Ik dacht dat ik iets verkeerd deed.” Wanneer Marit Goessens terugkijkt op haar jeugd herkent ze dat ze toen al anders met prikkels omging dan andere kinderen. Ze keek bijvoorbeeld eerst even de kat uit de boom en kwam pas tot bloei als ze zich ergens helemaal veilig voelde. Als psycholoog schreef ze een boek over hooggevoeligheid, met de titel ‘Waardevol Hooggevoelig’, juist om de positieve kanten ervan te benadrukken. We vroegen haar hoe je dat dan doet, ‘happy’ hooggevoelig zijn?

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Bestel hier het book 'Waardevol Hooggevoelig'

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Hooggevoelig zijn lijkt me mooi iets. Het wordt als afwijkend gezien, maar het lijkt me idd heel verrijkend als je leert het om te zetten in een kracht. Ik denk dat we er veel van kunnen leren.
N
Ik vind (zelf benoemde) hooggevoelige mensen vooral irritant. Ze eisen vooral heel veel aanpassing en willen dat er rekening met hun gevoeligheden wordt gehouden .Hun mega lange tenen ,noodzaken tot enorme omwegenen, doven iedere spontaniteit bij andere en vullen mensen van tevoren al in,zoals ze vaak helemaal niet zijn,wat ze dan ook nog een excuus vinden om helemaal niet te hoeven luisteren
Misschien toch eerst het boek lezen
Toon meer reacties (1)