Alex ten Cate
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 november 2021 door Alex ten Cate

Coronapas en vaccinatiedwang: hoe moet de ChristenUnie zich opstellen?

Even leken we aan het begin van het nieuwe werk- en schooljaar verlost te zijn van het coronavirus. Maar nu gaan de besmettings- en ziekenhuiscijfers toch weer de verkeerde kant op. Debatten tussen voor- en tegenstanders van maatregelen verharden, en complottheorieën winnen terrein. Hoe moet de opstelling van de ChristenUnie zijn nu de partij weer aan tafel zit bij de formatie?

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

R
Mooi gedegen stuk. CU zit in een lastige situatie. Maar dat mevr Bikker vindt dat we nu QR nodig hebben gezien de oplopende cijfers zegt helaas genoeg en het toch een toelaatbaar systeem vindt.

In plaats van het principieel af te keuren. Jammer en teleurstellend.
J
Inderdaad een gedegen stuk, maar partijen die zijn afgetreden vanwege de toeslagaffaire behoren niet teru te keren in de regering. Ook in het bedrijfsleven is degene die de problemen veroorzaakt niet de aangewezen persoon om diezelfde problemen op te lossen. Dit geldt ook voor het ic infarct. CU heeft tegen de motie Wilders gestemd om de IC capaciteit uit te breiden. Dit alleen omdat de overige drie (d66 cda en vvd) dit ook wegstemde. Het is een partij van 3x niks. Ze zijn totaal ongeloofwaardig en hebben geen oog voor de burgers.
J
Het enige waar het hen om te doen is, is meeregeren en er vooral voor zorgen dat er geen nieuwe verkiezingen komen.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (4)