Hugo de Jonge en Jeffrey Schipper
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 november 2021 door Jeffrey Schipper

Een alarmerende oproep aan coronakritische christenen en volgzame kerkgangers

De volgzame kerkganger kijkt de coronakritische christen al anderhalf jaar hoofdschuddend aan. En de coronakritische christen vraagt zich af wanneer de volgzame kerkganger ‘wakker’ wordt. Nu het kabinet de coronamaatregelen aanscherpt, wordt het tijd dat de volgzame kerkganger en de coronakritische christen elkaar niet langer ontlopen.

Zo’n drie weken geleden schreef ik over de speculerende eindtijdchristen. Wat mij betreft luisteren we in gesprekken over de eindtijd en het Bijbelboek Openbaring meer naar christenen met een theologische opleiding. Die boodschap onderschrijf ik nog altijd. Nu zou ik een pleidooi willen doen voor de coronakritische christen. Eindtijdspeculaties en coronakritiek lopen in deze verwarrende tijd vaak door elkaar. De coronakritische christen erkent dat corona een ernstig virus is, maar schakelt het gezond verstand niet uit door zich heel volgzaam op te stellen, zoals sommige volgzame kerkgangers lijken te doen. Een nuchtere en waakzame houding die harder nodig is dan ooit tevoren.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Arts Alie Hoek: "Overheid mag vaccinatiedrang uitoefenen"
- Kerk Sliedrecht volgt advies overheid en vervroegt avonddiensten
- Worden christenen in Australië slachtoffer van een controlemaatschappij?
- Controlemaatschappij? Coronachaos bewijst ongelijk van complotdenkers
- CU-Kamerlid over afname effectiviteit vaccins: "Ook gevaccineerden hebben een verantwoordelijkheid"
Meer over Corona »

Jeffrey Schipper
- D66-haat van christenen loopt de spuigaten uit (en ik schaam me kapot)
- Ik vond dominee De Heer een oubollige, vervelende refopredikant (en nu heb ik spijt)
- Ik luister liever naar Hugo de Jonge dan naar speculerende eindtijdchristenen
- Tim Hofman zocht een refodominee maar trof een Gideonsbende
- Het CGK-schip ligt op ramkoers: kerkscheuring op komst?
Meer over Jeffrey Schipper »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Ik vraag me af wat heeft de kerk voor doel.

Voor mij persoonlijk betekent dit, dat in een wereld waar door middel van de media en regelgeving iedere dag angst gezaaid word waardoor uitsluiting van een bepaalde groep steeds ernstiger vormen aanneemt, de kerk een schuilplaats hoort te zijn zonder beperking, regels en uitsluiting, een plek waar angst vervangen word door vertrouwen niet op Hugo maar op de grote geneesheer Christus.
j
Een pleidooi voor de coronakritische eindtijdchristen. Wat is de mening van Jeffrey zelf? Waarom mogen alleen mensen met een theologische opleiding zich uitspreken over de eindtijd? Wie zegt dat zij gelijk hebben. Allen die door de Geest geleid worden en zijn Zonen Gods. Dus ook zonder theologische opleiding ben je Zoon van God en Hij zal u alles te binnen brengen wat Ik u geleerd heb. Johannes 14
j
Het is bekend dat velen die vandaag de dag een theologishe opleiding volgen afhaken van het ware geloof. Hoe kunnen zij dan zeggen wat God ons leert in Zijn Woord. God gebruikt ook ongeletterde mensen in Zijn Dienst. Als wij God om wijsheid en inzicht vragen zal Hij aan een ieder geven zonder verwijt. Jacobus 1:5 En als iemand van u in wijsheid tekortschiet, laat hij die dan vragen aan God, Die aan ieder overvloedig geeft en geen verwijten maakt, en ze zal hem gegeven worden.
Toon meer antwoorden (12)
Toon meer reacties (12)