Priester Behnam Benoka
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

08 november 2021 door Jeffrey Schipper

Priester Benoka sloeg op de vlucht voor IS: "Dode terroristen waren vingerafdruk van de duivel"

Terroristen van IS veranderden zijn land in de hel op aarde. Priester Behnam Benoka kon vluchten naar Europa of Australië, maar zijn ‘schapen’ achterlaten zonder herder kon hij niet. “Jezus volgen is niet kiezen voor de gemakkelijkste weg”, zo liet hij afgelopen zaterdag weten tijdens de Open Doors-dag in Barneveld.

Hij stond voor een enorme uitdaging nadat IS na 2014 in de vlakte van Nineve vele kerken had verwoest. Een deel van de bevolking werd vermoord of sloeg op de vlucht. Van de 850.000 christenen die Irak in 2003 nog telde, zijn er vandaag nog slechts 175.000 over. Hij staat aan het hoofd van het wederopbouwtraject van de kerk en richtte een kliniek en een hulporganisatie op voor vluchtelingen in de Koerdische regio. Daarnaast doceert hij filosofie aan het Babel College in Ankawa in Irak.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Lees hier meer over het werk van Open Doors

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Die archeologische sporen zijn een probleem voor de Islam. Ray Smith en Al Fadi hebben dat wel duidelijk laten zien. In Mecca zijn helemaal geen oude sporen te vinden. Islam is ook niet afkomstig uit de Mecca/Medina regio maar het is gebaseerd op een Nabateaanse godsdienst met een mix van Joodse (Sadduceeën) en anti-christelijke invloeden bedoeld om zowel het traditionele jodendom als christendom te vervangen.