Jan Pool
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

05 november 2021 door Jeffrey Schipper

Jan Pool legt uit waarom veel christenen boos zijn: "In crisistijd zoeken we een zondebok"

Tijdens discussies over de coronapas en vaccinatie vliegen mensen elkaar in de haren, ook in christelijk Nederland. “Ik heb gehuild”, geeft Jan Pool toe, nadat hij via Facebook met tweespalt en verdeeldheid werd geconfronteerd. “Hoe komt het dat christenen zo liefdeloos en boos op elkaar reageren”, vraagt de voorganger zich tijdens deze coronacrisis af. Pool preekte onlangs in Mozaiek0318 over het thema ‘Gevangen in onverwerkt verdriet’.

In het begin van zijn preek wijst Pool op een nieuwsartikel over polarisatie. “Het ging om een interview met twee psychiaters die zich ernstig zorgen maken om de verharding in de maatschappij. Ze deelden ook persoonlijk ervaringen. Zo is het duo onderdeel van een vriendengroep die al ruim dertig jaar bestaat en dateert uit hun studententijd. In die vriendengroep is een ernstige scheiding gekomen omdat er te veel issues spelen waar men verhit over raakt. En daardoor zijn vrienden uit elkaar gegroeid. Enorm triest! Dat zie ik overal gebeuren en ook onder christenen zie ik die grimmige polarisatie toenemen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Geweldig woord Jan vergeven is het antwoord niet met modder gooien! EN LIEFHEBBEN ONDANKS JE GEVOEL!!
M
Dank voor deze liefdevolle uitleg Jan!

Ook ik ben het met veel beslissingen niet eens en belandt in een tweestrijd waarin het snel oordelen en veroordelen dreigt te worden.

Maar je hebt met jouw woorden de Liefde weer op de eerste plaats gezet voor mij.
Laten wij niet kijken naar elkaars meningen, of op de omstandigheden, maar ons oog gericht houden op Jezus onze Verlosser. Ons geen zorgen maken, maar Zijn koninkrijk in alles zoeken, in een basishouding van vergeving, die ook ons geschonken is.
Toon meer reacties (12)