Christenen Collectief
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 november 2021 door Christenen Collectief

Corona een gevaarlijk monstervirus? Laten we de crisis niet overschatten

Is het terecht dat wij ons als Christenen Collectief verzetten tegen het huidige coronabeleid in Nederland? Bioloog René Fransen uitte onlangs kritiek op ons collectief naar aanleiding van dit interview met Christenen Collectief-oprichter Joop Buker. Fransen en andere critici stellen we het coronavirus onderschatten. Maar hoe gevaarlijk is Sars-CoV2 nu echt? Corona is een venijnig virus. Wij vinden echter dat je je in alle redelijkheid, zonder de zaak te bagatelliseren, moet kunnen afvragen hoe gevaarlijk het nu precies is.

Om te weten hoe gevaarlijk de ziekte is, moet je kijken naar het sterftepercentage van Sars-CoV2 onder iedereen die besmet raakt, de zogeheten Infection Fatality Rate (IFR). Die is meerdere malen bepaald. De resultaten zijn niet eenduidig, maar vallen wereldwijd gelukkig véél lager uit dan aanvankelijk gedacht. De recentste grootschalige studie is die van epidemioloog John Ioannidis van Stanford University. Op basis van tientallen onderzoeken naar de aanwezigheid van antistoffen in bloed concludeerde hij dat de IFR van Sars-CoV2 van plaats tot plaats verschilt, maar dat de gecorrigeerde mediaan uitkomt op 0,15 procent. Het verschil met de IFR van griep is klein. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stelt die namelijk vast op circa 0,10 procent.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Arts Alie Hoek: "Overheid mag vaccinatiedrang uitoefenen"
- Kerk Sliedrecht volgt advies overheid en vervroegt avonddiensten
- Worden christenen in Australië slachtoffer van een controlemaatschappij?
- Controlemaatschappij? Coronachaos bewijst ongelijk van complotdenkers
- CU-Kamerlid over afname effectiviteit vaccins: "Ook gevaccineerden hebben een verantwoordelijkheid"
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Als je de oversterfte neemt om het aantal overlijdens te bepalen, en de aanwezigheid van antistoffen bij bloeddonoren voor totaal aantal besmettingen, kom je op 0,8 % sterfte. Ook de bezetting van de ziekenhuizen laat zien dat Covid wel iets ernstiger is dan griep. Voor de rest hebben ook jongere mensen last van langdurige klachten. We moeten oppassen deze crisis om het lichtst op te lossen door te doen alsof het allemaal overdreven is. Transparantie is vereist om samen de moeilijke keuzes te maken die horen bij de nieuwe werkelijkheid.
K
Wij zijn tegen vaccinatie en de rest verzinnen we er wel bij. De Bijbelse onderbouwing is er één van beneden alle peil. Selectief shoppen om je gelijk aan te tonen.

Als je echt een christelijk standpunt wilt ontwikkelen rondom vaccinatie, doe dat dan met het gebod God lief te hebben boven alles en je naast als je zelf.

C
Volgens mij is deze reactie een gevolg van selectief lezen.
Toon meer antwoorden (7)
Toon meer reacties (3)